Frizure fudbalera – loši izbori sa evropskog prvenstva

lose-frizure

Meseci su prošli od evropskog prvenstva u fudbalu, a osim zanimljive igre i litara popijenog piva tih dana ostalo nam je i pitanje koje verovatno često postavimo sebi i drugima: šta je to sa mladim momcima i parama? Ovaj put se osvrćemo na frizure fudbalera.

Jasno je da s obzirom da većinu radnog dana provode u „uniformi“ – dresu, šorcu i kopačkama, fudbalski igrači nalaze alternativne načine kako da iskažu svoju individualnost i posebnost, a ti načini vode ka onome što im jedino ostaje – ka kosi.

Evropsko prvenstvo 2016. nudi nam niz loših primera na koje se vredi podsetiti za slučaj da nam ikada padne na pamet da frizeru pokažemo fotografiju nekog od njih.

Marek Hamsik (Slovačka)

Frizura sa kojom je izašao na teren navodi nas na pomisao da je frizer kog plaća verovatno u sred posla shvatio da je ostavio upaljen šporet i momentalno napustio posao. Hamsiku nije ostalo ništa drugo nego da se za ostatak kose pobrine sam i ako ništa drugo, vizuelno izduži svoju figuru.

Marek-Hamsik

 Savet: ukoliko ste i sami pomislili u jednom trenutku da je kul imati ovakvu frizuru, savetujemo momentalan odlazak kod frizera kako bi završio započeti posao.


Dimitri Torbinski (Rusija)

Sigurno najzanimljiviji deo tima (bar što se frizure tiče). Pitamo se da li je za njegov stajling i dalje zadužena mama (šerpa i oštre makaze su sigurno sve što joj je potrebno)?

Savet: Iskoristite dobre strane. Njegovo lice je proporcionalno i nema potrebe da ga krije iza dugačkih šiški. Trebalo bi da ih se reši ili da ih samo „potera“ u stranu; otkrivanjem čela lice će mu dobiti kompletniji i prirodniji izgled. Ne samo da će mu biti lakše da loptu pošalje gde treba i glavom, već će i prestati da liči na Lego čikicu. Pobeda!

predlog-frizure-dimitriMarouane Fellaini (Belgija)

Afro fazon jednostavno ne stoji uz njegovo izduženo lice. A po malo podseća i na Pomoćnika Boba.

Marouane-Fellaini

Savet: Skraćivanje kose sa strane podjednako je loša opcija kao i skraćivanje kose uopšte. Manje volumena može biti rešenje i način da se makar malo uspostavi kontrola.

Aron Gunnarsson (Island)

Da li je brada zaslužna za prerano izbacivanje Engleza? Ipak, Francuska je otpisala Island, pa je Aron može ukloniti sa lica pod izgovorm da donosi lošu sreću. Jednostavno je previše okrugla i ne pristaje mu.

Aron-Gunnarsson

Savet: skratite bradu na razumnu dužinu. Ukoliko na licu imate pojedine delove na kojima vam brada slabije, ili nikako ne raste, sa manjom količinom dlaka učinićete te „rupe“ manje vidljivim. Ili se jednostavno do kraja obrijte.

Stephan el Shaarawy (Italija)

Pre početka takmičenja, italijanski trener savetovao mu je da na prvenstvu više i brže trči. Izgledao da je Stephen el Shaarawy ovaj savet shvatio bukvalno. Možda mu je Sonic omiljeni lik iz detinjstva, jer drugo objašnjenje za ovakav odabir, nažalost, nemamo.

Stephan-el-Shaarawy

Savet: I dužina i volumen moraju da se smanje. Ukoliko preferirate dužu kosu dobro bi bilo da pogledate na koji sve način možete da oblikujete kosu. To ne mora biti nužno zalizana kosa unazad, naizgled neuredan look može da izgleda zanimljivo i privlačno.

A slede i frizure fudbalera za koje prosto, nismo našli rešenje:

Ansi Agolli (Albanija)

Ansi-Agolli

Gareth Bale (Vels)

Gareth-Bale

Roman Zozulya (Ukrajina)

Radja Nainggolan (Belgija)

Aaron Ramsey (Vels)

Aaron-Ramsey