Loro Piana materijal - cena i karakteristike

Loro Piana Materijal

Kada je u pitanju luksuzna moda, malo brendova se može uporediti sa bezvremenskom elegancijom Loro Piana.

Jednostavan vuneni kaput, uz materijale koje izrađuje ova kompanija, postaje malo umetničko delo u čijoj ćete udobnosti uživati dugi niz godina. Loro Piana je brend prepoznatljiv po svojim proizvodima od vrhunske vune, a danas važi za vodećeg svetskog proizvođača kašmira, ali i najveću zanatsku proizvodnju luksuznih materijala u svetu.

Ukoliko želite da imate svoj komad napravljen od tekstila iz radionice Loro Piana, obradovaće vas informacija da košulje po meri izrađene od njihovih materijala možete pronaći u Roberto Baressi asortimanu.

Kako bismo vam približili ideju s kojom nastaju Loro Piana materijali, u daljem tekstu ćemo predstaviti njihovu kratku istoriju i karakteristike proizvoda koje izrađuju.

Loro Piana Katalog Materijala Za Kosulje

Loro Piana brend – tradicija koja garantuje kvalitet

Kompanija koju je 1924. u mestu Quarona na severu Italije osnovao Pietro Loro Piana, ima bogatu istoriju koja datira skoro jedan vek unazad.

Prvobitno fokusiran na nabavku i preradu fine vune iz Australije i sa Novog Zelanda, brend je brzo stekao reputaciju zbog kvaliteta zanatske izrade. Vremenom je kompanija Loro Piana proširila svoju ponudu i uključila druge luksuzne tkanine kao što su kašmir, svila i vikunja.

Danas je Loro Piana poznata po svojoj neuporedivoj stručnosti u proizvodnji proizvoda od kašmira. Ova kompanija, sa sedištem u Quaroni, nabavlja svoje sirovine iz Mongolije, gde hladna klima i brdoviti teren utiču na nastanak najboljih vrsta kašmira na svetu. Kompanija koristi tradicionalne tehnike za kreiranje tkanina koje su i meke i izdržljive, a njeni proizvodi traže izbirljivi kupci širom sveta.

Loro Piana brend je takođe poznat po svojoj posvećenosti održivosti. Kompanija je sprovela niz inicijativa za smanjenje uticaja na životnu sredinu, uključujući korišćenje obnovljivih izvora energije, smanjenje otpada i upotrebe vode, kao i podršku u praksi održive poljoprivrede. Uz posvećenost održivosti, ova kompanije je stekla reputaciju odgovornog i društveno osvešćenog brenda.

Materijali koji traju

Sa fokusom na tekstil visokog kvaliteta i tradicionalni način izrade, ova italijanska kompanija je postala sinonim za stil i prefinjenost.

Proizvodi Loro Piana, među kojima su tekstil, odeća, obuća, modni dodaci i kućna dekoracija prodaju se širom sveta. Brend je omiljen među slavnim ličnostima – nosili su ga članovi kraljevskih porodica, ali i pop zvezde.

Zaštitni znak ove kompanije svakako je ekskluzivni tekstil najfinije izrade. Loro Piana materijali koje posebno treba istaći su kašmir iz Mongolije, merino vuna iz Australije i sa Novog Zelanda, vikunja sa Anda i tkanina od lotusa iz Mijanmara.

Loro Piana – cena materijala

Loro Piana cena materijala kreće se od par stotina do više od hiljadu evra za tkanine poput najređeg materijala na svetu – vikunja vune sa Anda. Iako se Loro Piana cena ističe u odnosu na ostale proizvođače, ona je svakako opravdana kvalitetom koji je neuporediv.

Kašmir iz Mongolije i Kine

Tip tekstila po kome je kompanija Loro Piana prepoznatljiva, bez sumnje je vrsta vune – kašmir. On dolazi iz Mongolije i severnih delova Kine gde se uzgajaju kašmirske koze čuvene po kvalitetu svoje dlake.

Odeća napravljena od kašmira veoma je mekana i topla, a zbog svojih karakteristika i benefita spada u najskuplje prirodne materijale na svetu. Od njega se najpre izrađuju šalovi, džemperi, kape, rukavice i čarape, ali i čuveni kaputi od kašmira. Prema proizvodnji ove vrste tekstila, Italija je jedna od vodećih zemalja u svetu, a Loro Piana materijal od kašmira jedinstven je po svojoj finoj izradi.

Loro Piana izrađuje i posebnu vrstu ove tkanine – kašmir od mladih koza koji je još nežniji i prijatniji za nošenje.

Loro Piana Italijanski Luksuzni Materijal Sivenje Po

Vikunja vuna sa Anda

Na nadmorskoj visini od 4000 metara, u visokim predelima Anda u Peruu i Argentini – živi vikunja. Ova vrsta divlje lame naziva se i kraljicom Anda, a njena vuna je u kulturi Inka zauzimala posebno mesto.

Do 2008. godine, populacija ovih životinja bila je pred izumiranjem, ali je uz pomoć Vlade Perua i kompanije Loro Piana koja je izgradila privatni rezervat za vikunje, njihov broj počeo da se obnavlja.

Vuna dobijena od vikunje smatra se najskupljim materijalom na svetu pre svega zbog veoma tanke dlake koja pruža veliku toplotu, ali i činjenice da se na svake dve godine prikupi oko 250g vune od jedne životinje. Ritualu šišanja njihove vune prethodi prizivanje ovih životinja tradicionalnim muzičkim instrumentima.

Zbog svog udela u spašavanju ovih životinja od nestanka, kompanija Loro Piana je jedna od retkih u svetu koja danas ima mogućnost proizvodnje vrhunskih materijala dobijenih od vikunja vune.

Loro Piana je luksuzni brend koji predstavlja sinonim za italijanski stil, kvalitet i umeće.

Prepoznatljivi materijali od kašmira, lotusa, merino vune, svile, vikunja vune, kao i njegova posvećenost održivosti, od ovog brenda napravili su pravu ikonu modnog sveta.

Bilo da tražite udobni džemper ili topli kaput, Loro Piana materijali, kao oličenje italijanskog luksuza, ponudiće vam samo najprefinjenije tkanine, a kod nas ovaj materijal možete izabrati za izradu košulje po meri izvrsnog kvaliteta!

Sofisticirani dizajn Loro Piana, uz akcenat na kvalitetu i održivosti čine ga brendom koji će sigurno ostati popularan još mnogo godina.

Ukoliko želite da naručite kosulje po meri sa Loro Piana materijalom, kontaktirajte nas i rado ćemo vam pomoći sa odabirom i procesom naručivanja.

Roberto Baressi 3, Krunska 42
0692131742
Roberto Baressi Old Town, Pop Lukina 1
063205615