Narukvice za satove - kako ih uklopiti uz lični stil

narukvice-za-satove

Za razliku od jednostavne „potrošne“ robe poput veša i čarapa, ručni sat se skoro nikada ne kupuje u sekundi, bez prethodne provere, razgledanja i razmišljanja. Bio švajcarske ili neke druge proizvodnje, svaki ručni sat će vas opasno udariti po novčaniku.

Što dalje ukazuje na to da, za razliku od rotacije majica u garderoberu, sat se ne kupuje niti menja tako često. Ipak, kao i sa majicom, jedan stil i dizajn ne može se nositi sa svakom odevnom kombinacijom.

Kako biste sa svojim budžetom bili i ostali u prijateljskim odnosima, promena narukvice za satove može biti dobar način kako da svoj skupo plaćeni ručni sat prilagodite svakoj prilici i ukombinujete ga sa svojim omiljenim komadima garderobe kao što su košulje ili neki muški aksesoari.

NATO narukvice za satove

Kao i majice, pantalone i jakne, NATO pruge prešle su dug put od militantne upotrebe do sveta visoke mode.

Originalno, ovaj dezen kreiran je za britanske vojnike tokom 1970-ih. Zato što se izrađuje od jednog komada tkanine, uglavnom najlona, nije potrebno da skidate obe iglice koje pričvršćuju narukvicu/kaiš za kućište sata. Ovaj kaiš pogodan je za sve uslove – paraglajding ili planinarenje. Dodatna traka nudi sigurnost da će vam sat uvek ostati pričvršćen uz ručni zglob.

NATO narukvica naročito je pogodna za sportske i slične događaje. Otporna je, lako se menja i još lakše čisti, i izgleda estetski lepo.

nato-narukvica-za-sat

Kožne narukvice za satove

Kada su se džepni satovi prebacili na muške zglobove, koža je bila očigledan način na koji bi sat mogao biti pričvršćen za ruku. Bila je mekana, savitljiva i izgledala prilično otmeno i luksuzno. Kao i tada, i danas je isto osim što je obrada i ponuda kože dostigla neke nove oblike – u ponudi su raznolikost boja i modela kao i vrsta kože.

Aligatorska koža koju preferiraju poznati švajcarski proizvođači jeste ozbiljan komad nakita koji zahteva smanjenje bankovnog računa kao i savesti. Teleća koža je uglavnom jeftinija i mekanija na dodir, a izgleda i vizuelno mekše. Napa (nappa – vrsta obrađene ovčije, jagnjeće ili kozje kože), tuscan i camegrain kože nud teksture sa kojima se može eksperimentisati.

Ako vas zanima koja se uz šta najbolje uklapa, krenite od boje. Crna kravata, na primer, zahteva tamnu, konzervativnu narukvicu. Ako naginjete ležernijem stilu, i narukvica sata može biti svetlija.

„Hirsch“ nudi ogroman izbor kožnih kaiševa pa se možete igrati, birati i uklapati. Eksperimentisanje sa vrstom i bojom kože uvek toplo pozdravljamo. Lepo je uklopiti kaiš sata sa kaišem oko pojasa ukoliko je to moguće.

kozne-narukvice-za-satove

Metalne narukvice za satove

Metalne narukvice se takođe mogu često menjati ali će vam ponekada biti potrebna pomoć juvelira pri zameni. Izdržljive su i što je najvažnije, izuzetno raznovrsne. Bez obzira da li ste krenuli na posao ili na zabavu, odsjaj sata ispod manžetne košulje uvek dobro izgleda. Zlatno se dobro slaže uz monohromne boje, dok se neutralna boja čelika slaže uz teget i druge boje. Samo se držite jednog brenda kako bi narukvica pravilno „legla“ uz kućište.

Gumene narukvice za satove

Novajlija na tržištu – za gumenim kaiševima posežu uglavnom mlađi proizvođači kako bi privukli nove mušterije. Najčešće ovakvu vrstu sata povezujemo sa ronilačkim modelima pa stičemo utisak da ovakav model treba da se nosi samo kada se obavlja određen posao.

Ipak, teško da će „Cartier Dive“ čija cena iznosi 120.000e ikada dotaći slanu vodu. Što dalje otvara pitanje: zašto su švajcarski proizvođači ikada prešli na korišćenje narukvica od gume? Odgovor je jednostavan – povećanje potražnje za luksuznim komadima koji su napravljeni da izgledaju svakodnevno i što jednostavnije. To je suptilan način da posedujemo specijalne stvari bez potrebe da ih na taj način i tretiramo.

Iako ne planirate da napustite kopno, guma ima svoje prednosti i funkcije. Sportistima naročito odgovara u odnosu na kožu koja sakuplja znoj i širi neprijatan miris. Švajcarski proizvođači već su usvojili fitnes trend, a „Breitling“ i „Hublot“ uvek nude i jednu dodatnu narukvicu pri kupovini.

gumene-narukvice-za-satove