Oker trendi kako da je kombinujete ove sezone

camel-boja

Uz dobro poznatu crnu, oker boja dugo se već smatra luksuznim klasikom a ove sezone vreme je za njen povratak. Dovoljno je raznovrsna da se nosi u otmenijim kao u svakodnevnim prilikama. Topli tonovi idealni su za jesen i zimu, a specifična nijansa svetlija od braon boje odaje utisak mekoće za razliku od bež i krem nijansi koje mogu delovati hladno.

Za otmen izgled, generalno se predlaže da se zadržite na jednom ili eventualno dva odevna predmeta ove boje istovremeno, kako biste upravo na njima zadržali fokus.

camel

Oker kaput odličan je izbor ukoliko se nosi preko dobrog džinsa ili odela. Inspiraciju  za nešto tradicionalniji izgled možete potražiti na modnim fotografijama na kojima modeli nose nešto drugačije odevne kombinacije uličnog stila na primer. Upravo na ovakvim fotografijama pronaći ćete mnoštvo raznih varijanti i načina na koji možete praviti  kombinacije sa tamnim odelima,  šeširima, ili brogericama. Oker kaput će se slagati i sa tamnim ispranim džinsom, vojničkim čizmama čak i zimskim kapama oker nijansi.

camel-kaput

Kao alternativu, za sveže jesenje i zimske dane za poslovni dan, pametan izbor može biti oker sako. Može se nositi na crne deblje pantalone ili ispran džins. Ispod sakoa obucite laganiji džemper sam ili u kombinaciji sa košuljom boje kestena, kaki tonova ili čak mornarsko plave nijanse. Ukoliko ipak želite da zaobiđete košulju, rolka svetlijih tonova takođe može doći u obzir. Za neke raznobojnije detalje i teksture, dodajte džepnu svilenu  maramicu posebnog dizajna.

oker

Za svaki dan, probajte razne pletene modele; rolke izrađene od merino vune ili kardigan džemper koji će na odličan način povezati zimske tamne tonove crne i sive. Nosite ih uz tamno isprani džins i čizme koje imaju vojnički „look“ za udoban izgled i opušten dan.  Još neke od opcija mogu uključiti i laganu jaknu koja može da se nosi sa košuljom, raznolikim džemperima ili samo majicom. Ili se možete odlučiti za patike u oker boji i postići urbani gradski izgled. Uvek imajte na umu da ostatak garderobe bude u skladnim bojama koje se neće naročito isticati svojim kontrastom, i uvek ističite svoj oker komad kao centar cele odevne kombinacije.

muski-kaput

Ipak, ukoliko niste dovoljno hrabri da ponesete bilo koji od ovi predmeta baš u oker boji, probajte sa modnim detaljima poput vunenog šala, kape ili kaiša.