Top 6 destinacija za odmor bez mobilnog telefona

mesto-za-odmor

Davno su prošla vremena kolektivnih godišnjih odmora kada smo bili sigurni da smo se od posla oprostili bar na dve nedelje. Internet je stvorio predivne stvari. Pružio nam je neprocenjiv pristup informacijama i nebrojenim snimcima na kojima se džinovska mačka uvlaći u tesnu kartonsku kutiju.

Ali nam je omogućio još nešto – da smo samo na klik od kancelarije, posla i nepočitanih e-mailova. To je nažalost jedan od razloga zbog kog odmor više nije odmor u pravom smislu reči jer većina nas proverava e-mail čak i na plaži, što je potvrdila i anketa koju je sproveo „Travel Republic“. Zato donosimo za vas preporuke za odmor bez mobilnog telefona.

Broj ljudi koji svakodnevno koriste facebook, twitter i instagram aplikacije raste svakim minutom, naročito među onima koji su na odmoru i svoje trenutke žele da podele sa porodicom i prijateljima kod kuće, što je dobro za nove „like-ove“ ali ne i za mozak. U studiji koju je sproveo „Happiness Research Institute“ navodi se da samo nedelju dana u toku godine bez korišćenja društvenih mreža čini da se osećamo zadovoljniji sopstvenim životom.

Verovatno zbog toga sve popularnije postaju destinacije na koje možete da odete i ne brinete o tome da ćete „naleteti“ na kolegu s posla ili šefa. Najčešće su u pitanju daleke destinacije gde zbog vremenske zone i razlike, ali i uslova nećete biti prvi na listi poziva kako biste otklonili novonastali problem.

Pročitajte kako da se jednostavno i brzo spakujete, i krenite na put bez mobilnog telefona!

Kamalaya, Koh Samui, Thailand pravo mesto za odmor bez mobilnog telefona

U samom srcu Koh Samuia nalazi se čuveno svetilište, mesto gde želite da odete kada ste zaljubljenik u meditaciju, praktikujete zen budizam i želite druženje sa budističkim sveštenicima. Ugodićete svom duhu i telu na način na koji niste ni mogli da zamislite.

Van soba korišćenje telefona je zabranjeno jer je akcenat na prirodi i svim njenim čudesima. Možete izabrati nešto za sebe među brojnim wellness programima a sve je organizovano tako da smiruje i daje vam energiju. Meni je zasnovan na zdravim namirnicama poput goji bobica a omogućene su vam i brojne aktivnosti, poput časova thai chi-ja. Odmor i vežba za telo i duh.

Cene se kreću od 170e za noć a nedeljna cena „Relax & Renew“ programa je 3000 e. (kamalaya.com)
Za one kojima je ovakva vrsta odmora van cenovnog ranga, Tajland nudi veoma povoljne smeštaje po veoma pristupačnijim cenama. Nećete odsesti u smeštaju sa monasima ali ćete imati podjednako prilike da uživate u prirodi ove zemlje. Raspitajte se u turističkim agencijama ili putem interneta ukoliko volite da budete organizator sopstvenog putovanja.

Kamalaya2Kamalaya3Kamalaya1Petit St. Vincent, Caribbean

Na ovom privatnom karipskom ostrvu čeka vas 46 hektara raja do kog se stiže brodom. Wi-fi ne postoji, pa nećete biti u mogućnosti da na Instagram post-ujete sve fotografije belih peščanih plaža i zlatnih zalazaka sunca.

Na ostrvu se nalaze 22 kućice za odsedanje a na svakom koraku nalazi se sveža morska hrana. Uz izlete brodićem, jogu, vodene sportove i spa tretmane sigurno ne postoji mogućnost dosade, osim ukoliko vi ne želite da uživate u njoj.

Cene se kreću od 980 e po noći za sve osobe (petitstvincent.com)

Caribbean3Caribbean2CaribbeanEremito, Italy

Ne postoji mogućnost internet konekcije u okviru ovog manastira ušuškanog daleko u brdima Umbrije, a čitavo zdanje izgledom podseća na srednjevekovno utvrđenje.

Sobe su građene po ugledu na monaške ćelije i malo upozorenje je da ovo nije mesto za zabavu i partijanje do kasno u noć. Zapravo, bilo kakav razgovor tokom večere je zabranjen. Idealno mesto da se posvetite sebi i svojim mislima.

Cene jednokrevetne sobe kreću se od 160 e za noć.(eremito.com)

Eremito3Eremito1EremitoThe Oaks, Shropshire, England

Ako vas slab signal ne odvrati od pokušaja internet konekcije, onda predeli sigurno hoće.

Smešteno u srcu južnog Shropshire brda, petokrevetna klasična engleska kuća nudi ugođaj pored kamina i prostrano dvorište za odmor sa porodicom ili pijateljima. Kuća je okružena zelenim poljima koji su idealan način za beg od gradskog života.

Noć za do 10 osoba košta oko 300 e a rezervacija moguća na sajtu homeaway.co.uk.

Shropshire2Shropshire1Shropshire
Estrella Vincci Hotels Del Mar, Spain

Smeštaj sa čak 5 zvezdica predstavja savršen spoj mediteranske i arapske kulture i tvori zanimljiv i opuštajući dizajn koji stvara istu takvu atmosferu.

U okviru smeštaja nalaze se i restoran, spa centar i tri bazena a jedna od zanimljivosti jeste mogućnost rezervacije „Digital Detox Pack“ pketa koji zapravo znači razmenu elektronskih uređaja za masaže i termalne tretmane. Ako nas pitate u sekundi bismo rekli – prodato!

Cena u koju je uključen i wellness paket kreće se oko 150 e za noć (en.vincciestrelladelmar.com).

Del-Mar2Del-Mar1Del-MarDunton Hot Springs, Colorado, USA

Ako vas zanima nešto drugačiji odmor, odsedanje u bivšem rudarskom kampu i takozvanom gradu duhova možda Ako vas zanima nešto drugačiji odmor, odsedanje u bivšem rudarskom kampu i takozvanom gradu duhova možda vam privuče pažnju. Sagrađen tokom 1800-ih u planinama San Juan, Dunton Hot Springs danas predstavlja luksuznu lokaciju gde oni koji su spremni da potroše velike sume novca dolaze da ožive svoje kaubojske snove.

Mesto je izolovano od digitalnog sveta, oivičeno rekama, planinama, izvorima i vodopadima. Izolovanost ovde ide ruku pod ruku sa luksuzom i odmor uključuje lagodnosti poput spa tretmana, restorana i salona dekorisanog u stilu 19.veka.

Butch Cassidy je čak ugravirao svoje ime u drvetu bara; zanimljivost za koju ćete morati da sačekate povratak u kancelariju kako biste je podelili sa prijateljim i kolegama.
Cena smeštaja za jednu noć kreće se oko 600 e (www.duntonhotsprings.com).

Dunton-Hot-Springs4Dunton-Hot-Springs2Dunton-Hot-Springs