If in doubt, anything looks good with a white shirt.

58 S
Pamukslika1

White Shirt bar

Tamo gde sve počinje

Košulju nije lako izabrati. Morate da mislite o boji i kroju, ali zapravo prvo treba da se odlučite za pravu tkaninu. Većina košulja napravljena je od pamučnih tkanina. One su lagane, prijatne i koži omogućavaju da „diše“. Ali pamuk je čitav jedan svet u kom nema mnogo putokaza. Do sada. Ukratko, što je gušće tkanje po jedinici dužine, to je materijal bolji. I skuplji. Isto tako, najfinije tkanine su lakše od onih grubljih.

TKANJE

Tkanine

Mnoge košulje šiju se od tkanine koja ima „obično“, jedno prepletanje među nitima. Međutim, one najbolje prave se od tkanine sa duplim prepletanjem: u tkanju se prepliću po dve niti sa osnove i dve sa potke. Ovakve tkanine su mekše, finije i znatno otpornije. Duplo prepletanje ćete u deklaraciji prepoznati po broju 2 u navođenju broja niti (npr. 200/2).

Na kraju, ne zaboravite ni vrstu tkanja. „Oxford“ tkanje namenjeno je sportskim, ležernijim modelima. „Twill“ je dijagonalno preplitanje, tako da tkanina dobije elegantnu „šaru“, pa su zbog toga pravi izbor za formalne prilike.

Ponosni smo što Roberto Baressi za svoje košulje koristi samo vrhunske tkanine italijanskih proizvođača, ali i dalje je konačni izbor samo vaš.

White Shirt Cloth
White Shirt Bg

Kako ćete prepoznati svoju savršenu košulju?

Giza 87


Još jedna vrsta egipatskog pamuka, sa važnom dodatnom osobinom: bez obzira na broj pranja, ova tkanina ne gubi na mekoći i zadržava svoju originalnu boju. Još jedna prednost: zahvaljujući završnoj obradi, niti ostaju paralelne i ovaj pamuk se praktično uopšte ne gužva, pa je košulja od ove tkanine odličan izbor za dame i gospodu u stalnom pokretu. Savršeno svež izgled od jutra do večeri.

Izaberi košulju

Giza


Fantastične bele pamučne tkanine sa duplim dijagonalnim („twill“) prepletanjem. Elegantna i diskretna šara čini košulje od ovih tkanina pravim izborom za sve prilike, od svakodnevnih do formalnih. Bez ikakve hemijske obrade ali zbog izuzetno dugih niti, tkanine su vrlo otporne na gužvanje. Izaberite ih za zimske dane i uživajte u toplom zagrljaju najnežnijeg pamuka.

Izaberi košulju

Bele košulje za sve prilike

Od kragne do manžetni i kroja, naše bele košulje za muškarce i žene su savršene i super praktične. Možete da ih nosite ispod džempera ili uz kravatu i sako, jer predstavljaju klasik koji treba da se nađe u svakom garderoberu – jednostavno su nezamenljive i prikladne kako za žurku, koktel ili svečanu večeru, tako i za kancelariju. Bilo da naručite svoj model online ili kupite u nekoj od tri Roberto Baressi prodavnice u Beogradu, garantujemo Vam da ćete ga zavoleti već prvog dana.

Roberto Baressi bele košulje – spoj stila i kvaliteta

U Roberto Baressi-ju volimo da mislimo da se istinska elegancija temelji na savršenom spoju stila i kvaliteta. Već je postala tradicija da se naši komadi garderobe mogu nositi godinama. Trudimo se da radimo na konstantnom usavršavanju kvaliteta od 1991. godine, kada je ovaj brend i osnovan. Naše bele košulje su kroz vreme menjale stil, ali nikada nisu gubile na kvalitetu; krojene su da budu uglađene i svedene, podjednako koliko i izdržljive i dugotrajne, uz otpornost na gužvanje, što savršeno odgovara životnom stilu modernog muškarca i žene – istovremeno klasičnom i savremenom.