6 saveta za kupovinu radne uniforme

radna-uniforma

U kom biznis sektoru poslujete? Kako izgleda radni dan zaposlenih? Kakvom izgledu težite? Koje su boje Vašeg brenda ili radnog prostora?Na ova ali i mnoga druga pitanja trebalo bi da znate odgovor kada kreirate idealne radne uniforme za svoj posao.

radne-uniformeZašto radne uniforme?

U udobnoj i kvalitetno skrojenoj uniformi zaposleni će se tokom celog radnog dana osećati istovremeno opušteno i profesionalno što po mišljenju mnogih, utiče na kvalitetnije pružanje usluga i veće zadovoljstvo na radnom mestu.To dalje vodi ka srećnim i zadovoljnim klijentima koji će rado ponovo zatražiti Vaše usluge. Bilo koja vrsta uniforme u poslovnom svetu danas, skreće pažnju sa pojedinca u kolektivu na sam proizvod ili uslugu koja se nudi, te tako kvalitet kojim se ponosite i za koji ste vredno i naporno radili, konačno može da zasija u svom punom sjaju.

Dizajn

Danas je veoma važno imati dizajn koji je samo Vama svojstven i po kome ćete biti prepoznatljivi u poslovnom svetu jer na taj način kreirate sopstveni vizuelni identitet. Svaki biznis sektor, od poslastičarnice do velike korporacije danas vapi za prepoznatljivim i dobrim dizajnom kako bi u moru ponuđača, isplivali na samu površinu. On više nije luksuz već potreba. Dizajn doprinosi imidžu vaše kompanije i uliva poverenje klijentima.

Tip posla

U zavisnosti od toga u kom sektoru nudite usluge, zavisi i vrsta radne uniforme koju ćete odabrati. Da li vodite mali porodični kafe, prefinjen restoran ili marketinšku firmu? Od vrste posla zavisi mnogo toga –da li vam je potreban materijal koji trpi gužvanje; deblji ili tanji pamuk; bitna je i  postojanost boja – koliko često ćete morati da perete uniforme i tretirate ih sredstvima za čišćenje – jednom nedeljno ili svaki dan. Pored materijala, bitna je i vrsta tkanja i koliko uboda materijal ima po centimetru – što ih je više, košulja ili drugi deo uniforme će izgledati elegantnije. Ono što je ipak najbitnije jeste da izaberete model u kome će se Vaši zaposleni osećati najudobnije i najopuštenije.

uniformeBoje za radne uniforme

Jedan od načina kako možete uticati na sveukupni utisak koji ostavljate na korisnike i saradnike jeste pažljiv odabir palete boja. Ukoliko je Vaš restoran, na primer, uređen u svetlim, neutralnim nijansama poput krem, bež ili bele, valjalo bi zadržati isti ili sličan ton pri odabiru uniformi.  Za odvažniji i savremeni „look“ dobra ideja je džins uz dašak neke jače boje. Dobar savet je da uvek imate na umu logo firme i boje i stil svog brenda.

Materijal za radne uniforme

Redovno pranje radne uniforme je nešto što je neizbežno u kom god da ste poslu. Naročito ukoliko je vaša ekspertiza vezana za ugostiteljstvo, uklanjanje fleka od pića i hrane sa garderobe može zadavati svakodnevne muke. Bitno je da garderoba osoblja i sav propratni materijal koji koriste pri radu bude besprekoran koliko i njihove usluge. Roberto Baressi nudi najkvalitetnije materijale i pamuk, koji je prirodan i veoma izdržljiv materijal, pa je pored čestog habanja i pranja garantovano dugotrajan.

Vrste  radne uniforme 

  • Ugostiteljska uniforma: kvalitetnom uniformom investirate u svoj biznis. Bilo da birate uniformu za restoran, kafić, hotel ili događaj, svaka mora da zadovolji osnove – da bude udobna za celodnevno nošenje, skrojena od prijatnih materijala, da ima odovarajući kroj koji omogućava nesmetano kretanje, da bude odraz Vašeg stila poslovanja i brenda i možda najvažnije – da uliva zaposlenima samopouzdanje i da se oni u njoj osećaju prijatno.

Roberto Baressi nudi savršen kvalitet i kroj košulja u skladu sa potrebama Vašeg posla. Kada birate košulju za svoje osoblje, bitno je da košulja bude dovoljno dugačka kako se ne bi podizala i izvlačila iz pantalona onda kada je potrebno dohvatiti nešto sa visoke police ili sa drugog kraja stola.

  • Korporacijska uniforma: današnji moderan „dress code“ u okviru velikih firmi i kompanija dopušta nešto opušteniji stil. Bitno je da kroj i dizajn izgledaju profesionalno, a ujedno i opušteno. Industrija danas teži uspehu i zanimaju je brojke i rezultati, a od svakog tima očekuje se da ide u korak sa željama i potrebama tržišta; stres je sastavni deo radnog dana a sastanci i radni sati su brojni. Bitno je da osoblje bude zadovoljno i da se dobro oseća u svojoj koži i onome što nosi kako bi išli u korak sa očekivanjima. Ne dozvolite da ih loša uniforma u tome sputa.

Roberto Baressi ima iskustva u kreiranju uniformi za svačiji ukus i potrebu – bilo da je u pitanju sfera bankarstva, tehnologije, transport, komunikacije ili nešto peto. Za vas ćemo kreirati prefinjenu uniformu koja će biti odraz kulture korporacije i načina poslovanja.

  • Trgovina i zanatstvo: majica često može da izgleda neprofesionalno, pa je idealna uniforma za ovakvu vrstu zanimanja kombinacija košulje, pantalona i sve popularnije kecelje, sa čijim se vezivanjem možete igrati i dati uniformi poseban pečat. Naše košulje su skrojene od najfinijeg pamuka, imaju precizan kroj i primamljiv dizajn. Šijemo i muške i ženske košulje po meri, a u našim Roberto Baressi modelima, osoblje će se tokom celog dana osećati prijatno i zadovoljno.