Ambasador dobre hotelske usluge - Vladimir Marinković

viber_image_2020-08-26_14-15-14

POSAO

§ U hotelijerstvu radite više od decenije, da li biste sebe ikada mogli da zamislite u nekoj drugoj grani?

Tačno, hotelijerstvom sam počeo da se bavim 2008-e godine u Americi, radeci za Hilton korporaciju. Dinamičnost kao i mogućnost upoznavanja novih ljudi su nešto što krasi ovu branšu i što je mene privuklo da se bavim ovom poslom. Obzirom da volim da upoznajem nove ljude, da volim komunikaciju i rad sa ljudima, možda bih sebe mogao da zamislim u HR svetu ili nekoj sličnoj branši koja se bavi edukacijom i razvojem ljudi.

§ Koliko se hotelijerstvo promenilo u toj deceniji?

Kao i sve druge industrije, hotelijerstvo je dosta pogođeno tehnološkim inovacijama, u pozitivinom smislu naravno, međutim ljudski kontakt i socijalizacija sa drugim ljudima je nešto što ne može biti zamenjeno tehnologijom. Izdvojio bih kulinarstvo kao deo hotelijerstva koje je u poslednjoj deceniji dozivelo najveće promene. Šefovi kuhinja sa svojim timovima su postali pravi umetnici svog “zanata”. Mnogi poznati hoteli širom sveta u svom sastavu imaju najpoznatije i najpopularnije restorane današnjice kao sto su Zuma ili Nobu, jer na taj način žele da isprate svetske trendove u kulinarstvu.

§ Da li beogradski hoteli mogu stajati rame uz rame sa onima na poznatim turističkim destinacijama?

Apsolutno da. Najjači adut našeg hotelijerstva jesu naši kadrovi čije su glavne vrline ljubaznost i servilnost. Danas bilo gde u svetu možete videti hotel koji je moderno i savremeno dizajniran, opremljen najsavremenijom tehnologijom, na sjajnoj lokaciji, ali ukoliko usluga nije na visokom nivou, ukoliko nema pozitivne energije kada se uđe u hotel, gost se neće osećati ugodno i prijatno. Smatram da je u našem hotelijerstvu usluga srdačna i iskrena i samim tim naši hoteli i te kako mogu da se mere sa svetskim hotelima.

§ Za koje vaše osobine smatrate da su vam najviše pomogle u unapređenju karijere?

Mislim da je prva među nekoliko zasigurno strpljenje, a tu je i taktičnost. Živimo u vremenima kada se sve veoma brzo odigrava i dešava i svi želimo da se samim tim i nama samima stvari brzo odvijaju u životu, što u vecini slučajeva moze biti i kontraproduktivno. Strpljenje je vrlina koja se gradi i jaca sa iskustvom i godinama, a ja mogu reći da je imam urođenu i da mi je pored toga što sam komunikativan, asertivan i znatiželjan, uveliko pomogla da imam ovakav put u svojoj karijeri.

 

MODA

§  Pored poslovnih dostignuća ne možemo a da ne istaknemo vaš stil odevanja.
Zanima nas bez kog komada ne biste mogli da zamislite vaš ormar i šta smatrate statement peace-om
svakog poslovnog garderobera?

To su definitivno košulja i cipele. Kvalitetna i udobna košulja je lično meni od velikog značaja jer ovaj komad garderobe nosim svakog dana. Najviše volim košulju bele boje kao i svetlo plave, sa jakom i visokom kragnom, a najbitnije je da je izradjena od materijala koji prija koži, koji je mekan i nežan. Elegantne cipele su takodje modni detalj koji istice celokupnu figuru. Omiljene boje cipela su mi crna i bordo.

 

PORODICA/ŽIVOT

§ Šta po vama znači uspeh i da li se on postiže samo balansom svih sfera u životu?

Uspeh upravo čini balans, mada je pojam uspeha individualan za svakoga od nas. Konkretno u mom primeru to jeste balans između porodice, posla i socijalnog života. Važno je da osoba odredi sta joj je važno u životu kako bi se i u balansu napravio dobar odnos između više segmenata. Kao suprug i otac dvoje dece, od velikog značaja mi je da dosta vremena provodim sa svojom porodicom, zato se i trudim da pravimo zajedničke aktivnosti kao sto su sport, šetnje i razna druženja. Sa druge strane, poslovne obaveze veoma cesto izuskuju i celodnevni angazman koji se nekada završi i kasno uveče. Smatram da pozitivan stav i dobra organizacija uz pravi balans daju rezultat koji lično mene čini srećnim i zadovoljnim, a svakako ću opet spomenuti i vrlinu sa početka razgovora, a to je strpljenje, koje naročito pomaže u današnjem ubrzanom načinu života.