Business Casual Dress Code

Business-casual-dress-code

Da li vam se često čini da žene imaju urođeni talenat za modu, dok većina muškaraca nije te sreće?

Čak i onih dana kad nisu potpuno skockane, većina devojaka ipak uspeva da izgleda pristojno i doterano. Kada muškarci imaju casual day – obično teže da navuku široke farmerke, šorts ili trenerku iz teretane i prvu majicu koja im padne pod ruku. Samo zato što niste rođeni sa usađenim instinktom za modne trendove, ne mora da znači da ne možete da izgledate pristojno i dressy, pa čak i u casual okolnostima.

Kad se radi o odlasku na posao, noćnim izlascima, ili izlasku na piće sa društvom, možete se osloniti na udoban a opet impresivno opušten – casual business dress code. Ovaj stil odlikuje prefinjenost, i utisak neobavezne stilizovanosti u svakom trenutku.

Najbolje stilizovanim muškarcima smatraju se upravo oni koji postižu efekat savršeno obučenih bez mnogo investiranja. Ova nonšalantnost odaje utisak urođenog osećaja za stil i estetiku. Saveti u nastavku teksta će vam pomoći da sastavite višenamenski cool look bez napora, pri tom ćete izgledati kao da imate prirodnu sposobnost dobrog oblačenja.

Zašto Business Casual Dress Code?

Business Casual Dress Code nike jasno i striktno definisan pojam ili stil. U najširem kontekstu može biti opisan kao opušteni stil koji i dalje odaje utisak poslovnosti i profesionalnosti – ovaj stil je pristojan i prikladan u poslovnom okruženju, a lišen je tradicionalne formalne uštogljenosti.

Ipak, ovo nije opušteni stil – majica, bermude i sandale apsolutno su neuklopivi komadi uz Business Casual stil. Business Casual Dress Code podrazumeva savršeni balans između formalnosti i opuštenosti, istovremeno ne bivajući ni previše uštogljen, ali ni previše opušten. Upravo zbog ove proizvoljnosti, teško ga je definisati, ali vrlo lako prepoznati!

Odaberite komade sa kojima ne možete pogrešiti za Business Casual Dress Code

Postoje određeni komadi garderobe koji su provereno dobar recept da se postigne izgled u skladu sa Business Casual stilom. Onda kada usavršite osnove, moguće je i eksperimentisati sa granicama i formalnošću. Ipak do tada, držite se proverenog recepta:

  • Neutralne boje, button-down košulje, button-up košulje
  • Chino pantalone i ostale vrste polu-formalnih pantalona
  • Kožne cipele, cipele na zapertlavanje
  • Izbegavati: pocepane farmerice, svetli džins, majice sa printom, sandale, čizme, šortseve ili dukserice

Ne možete pogrešiti sa klasičnom button down košuljom, međutim, možete se igrati i sa bojama, šarama i stilom da biste našli savršenu košulju. Ako ipak idete na sigurno i ne eksperimentišete sa bojama, možete dodati kravatu i opušteniju varijantu pantalona da biste dobili business casual look koje je odličan i za kancelariju, ali i za sastanak.

Kad izađete iz kancelarije, možete se rešiti kravate, otkopčati jedno ili dva dugmeta oko vrata i tako dobiti opušteniji , ali i dalje vrlo kulturan izgled. Ako ste za nešto veseliju i neobičniju kombinaciju – potražite inspirativi dezen ili zanimljivu boju košulje. Za nešto muževniji izgled, pre svega na sastanku ili izlasku, ispašite košulju i podvrnite rukave.

Kad imate na umu business casual izgled, ukoliko možete i volite da nosite košulje, opredelite se za njih – ipak su one zaista najelegantnija opcija. Ako se ipak bolje osećate u majici, onda neka to bude majica sa kragnom – tako ćete zadržati željeni stav, a bićete dovoljno opušteni i po toplom letnjem danu.