Čizme koje su potrebne svakom muškarcu

muske-cizme

Sa promenom vremena menjamo i obuću koju nosimo. Kao i uvek, čizme ostaju popularne i ove sezone. Pomenućemo čizme koje bi svaki muškarac trebalo da poseduje u svojoj kolekciji ove sezone.

Dress čizme

Nasuprot popularnom verovanju, dress čizme nisu oksimoron. U jesen i zimu pravi su dodatak vašim svakodnevnim i poslovnim odevnim kombinacijama.

Mogu se takođe nositi sa tamnim teksasom, a s obzirom da zapravo predstavljaju samo poboljšanu varijantu radničkih čizmi uklapaju se u skoro sve kombinacije bez ikakvih problema ili naročitog truda. Pogodne su za sva poslovna okruženja.  Dva poznata modela koja svakako privlače pažnju jesu „Allen Edmonds Dalton“ i „Alden Shell Cordovan“.

muske-cizme-1

Alden x J. Crew Cap-Toe Cordovan Boot ($691)

Oba modela dizajnirao je legendarni američki dizajner čizmi i savršeno uklopio dizajn i prefinjenost brogerica u klasičan model dress čizmi.

allan-edmonds

Allen Edmonds Dalton ($329)

Džek Ervin (Jack Erwin) napravio je verziju Dalton-a koja predstavlja odličan kompromis cene i kvaliteta.

j-crew-cizme

Jack Erwin Carter Wingtip Combat ($220)

„Casual“ čizme

Kod ovakvih čizama mogućnost izbora značajno se proširuje. Mnogi muškarci nose ovakve čizme isključivo u jesenjem i zimskom periodu. Razlog je naravno toplota i udobnost. Čuvaće vam stopala od hladnoće i bićete spremni i na najsurovije vremenske uslove, pa čak i višečasovno pešačenje.

Dva modela koja povlače liniju između dress i casual modela ali se uglavnom smatraju casual modelom jesu „Alden- Indy“ i sve popularnije „Čelzi“ modeli.

chelsea-cizme

Jack Erwin Ellis ($220)

403

Alden Indy  ($522)

Za urbane šetače, „Danner Mountain Pass“ nudi nešto urbaniji i robusniji stil i mogu se nositi samo u svakodnevnim opuštenim varijantama, dakle zaobiđite ih u otmenijim i formalnim prilikama.

danner-cizme

Danner Mountain Pass Horween Rio ($350)

„Chukka“ čizme

Postale su poznate i popularne tek tokom poslednjih pet godina. Poluduboke su, sežu tek do visine članaka, drugačijeg stila i dizajna te se razlikuju od kategorije casual čizmi.

Većina modela je pogodna za tri sezone gođišnje, sve osim zimskog perioda kada temperature padaju ispod nule i pada sneg – prekratke su i pretanke za takve vremenske uslove.

Najpoznatije modele dizajnirali su brendovi: „Clarks“, „Ted Baker“, „L. L. Bean“, „Cole Haan“ koji svi imaju svoje verzije.

cizme

Clarks Desert ($130)

[sale_products_mixed per_page=”8″ layout=”listing” order=”asc”]