Siva boja i crna boja – uvek pravi izbor

crna-boja

Novogodišnja jelka izgledala bi prilično zapušteno ukoliko biste je samo gurnuli u ćošak dnevne sobe i ostavili bez ukrasa i novogodišnjih šljokica, bez paketića sa slatkišima, bonbonama i čokoladicama. Šta više, izgledali biste poptuno lenjo, kao da ste posao započeli i napustili ga na pola. Tipičan potez za muškarce samce, koji često čine samo onoliko koliko je dovoljno da se kaže da su se potrudili bez ulaganja dodatnog truda. Taj dodatni trud sastoji se upravo od detalja, onih malih stvari koje nas guraju dalje i više u životu. Zamislite da je vaše sivo odelo božićna jelka bez ukrasa, bez detalja poput kravate od kašmira ili kao što je džepna siva maramice. Takvo izgleda prilično ogoljeno, zabačeno u uglu sobe čekajući da uvene poput božićne jelke.

Kada je Travolta jednom rekao „bolje se dovedi u red jer je njoj potreban muškarac“, sigurno ste znali na šta je mislio. Učinite da vaša siva odela izgledaju posebno i drugačije tako što ćete ih upoznati sa crnom bojom i luksuznim detaljima poput britanskog i italijanskog kašmira, kože ili svile. Od 2006. godine, kvalitet tkanina i klasičan dizajn postali su kamen temeljac za brojne kolekcije raznovrsnih brendova – a crna glavna oznaka za luksuz i trajnost.

sivo-odelo

Jedan od ključnih detalja je crna kašmir kravata koja je savršen kontrast kariranom modelu odela poznatom kao „Princ od Velsa“. Deklaracija na kojoj stoji oznaka 100% kašmir jednako je značajna poput kvalitetne švajcarkse čokolade ispod jelke.. Izduženi cevast oblik daje kravati samopouzdanje sa klasičnomuglastom završnicom. Poseban momenat predstavlja crni saten oko vratnog dela kravate koji pruža dodatnu udobnost. Crno-bela džepna maramica na tufne izrađena od 100% italijanske svile i unakrsnim tkanjem dodaje odelu dašak londonskog kicoškog, dendi šarma. Na fotografiji obratite pažnju na maramicu koja odaje utisak profesionalnosti iako je nameštana ručno, bez obraćanja pažnje na simetričnost.

sivi-sako

Možda najsuptilniji način da obogatite sivo odelo detaljima jesu nijanse koje se prelivaju. Počnite sa crno – sivom džepnom maramicom sa „paisley“ dezenom, po mogućnosšću, ručne izrade i italijanske svile koja će sakou dati poseban šmek bez preterane nametljivosti. Siva kravata sa belim tufnama daje utisak savršene i neverovatne raznovrsnosti. Izrađena od svile, za svakodnevno i za otmeno oblačenjeima neutralnost potrebnu za situacije poput prijema ili venčanja. Da zaokružite izgled, možete svoju kombinaciju ukrasiti šalom sive boje od merino vune.

sivi-kaput

Na kraju, osvrnućemo se na sivo odelo koje u svetu mode često nazivaju „Piccadilly linijom“, uz dašak mornarsko plave. Karirana kravata u dve nijanse plave daje snažan „vajb“, ručne italijanske izrade, od 100%vune kombinuje romboidne oblike u dve boje – francuski plave i ponoćno mornarske. Ukombinujte kravatu sa plavim šalom sa belim sitnim tufnama i sigurno ćete biti zapaženi pri dolasku. Ovaj večni favorit nosiv je preko cele godine, a verovali ili ne, odlično se slaže i sa džinsom. Kompletirajte izgled uz svilenu džepnu maramicu mornarsko plave boje. Uz ovakvu odevnu kombinaciju osećajte se samopouzdano jer samo odelo daje vašem izgledu snagu i osećaj smisla i svrsishodnosti.

crna-marama