Dan venčanja i kratki saveti za mladoženje

mladozenje

Sezona venčanja se polako ali sigurno bliži. Kada se radi o pripremi najlepšeg dana u zajedničkom životu muškarca i žene, uglavnom su buduće supruge te koje se bave organizacijom i pripremom najrazličitijih sitnica. Iako se smatra da mlada sanja i u mislima do tančina priprema svoj savršeni dan, i mladoženje dele sa njom komadić odgovornosti. Stoga, ukoliko se pripremate da uskoro kažete „da“ ili poznajete mladoženju kome je potreban po koji savet u vezi sa svadbenim pripremama, prosledite mu neke od kratkih saveta koje ćete naći u tekstu ispod.

Ustanite rano

Dan venčanja nije onaj koji želite da prespavate. Iako ne morate poraniti zbog šminke i frizure poput vaše drage, ipak su vam potrebni dobar tuš, brijanje i oblačenje kako biste bili spremni na vreme da priskočite u pomoć ukoliko dodje do bilo kakvih nepravilnosti u planu. Buđenje s petlovima, jutarnja kafa i spremni ste da započnete svoj specijalan dan ranije nego inače. Kako su žene sitničari, paničari i planeri naročito kada je ovakav dan u pitanju, iznenadite ih time što ćete im omogućiti relaksaciju pre samog početka haotičnog dana. Uloga potrčka, bilo da je u pitanju ispomoć njenoj porodici ili njoj samoj, ne bi smela da vam tog dana predstavlja nepremostivi problem.

vencanje

Poštujte listu obaveza

Budite tačni i progresivni. Vaša buduća supruga verovatno već ima spremljen, miljama dugačak spisak svih stvari koje toga dana treba obaviti, a vi se setite da je tog dana upitate da li postoje stvari sa spiska koje vi možete da odradite. Ukoliko je ona jedna od opuštenijih mladi, koje su prava retkost, čak i sama namera da pomognete daće joj dozu sigurnosti i ceniće vaš entuzijazam kasnije a naročito tog dana. Pravi savet kako da vam brak ustane na pravu nogu.

mlada

Spakujte paket za prvu pomoć

Ovo može zvučati kao nešto što je samo mladama potrebno ali sigurno ćete čak i vi biti prilično uzrujani ukoliko baš u bitnom trenutku osetite neizdrživu gorušicu. To je samo jedan od primera. Stoga spakujte nekoliko vrsta lekova za prvu pomoć poput aspirina, kafetina, probiotika, bombona za svežiji dan.  Spakujte i dodatnu dugmad, malu iglu i konac u boji košulje i odela, labelo za usta, kao i zaštitnu kremu za lice ukoliko je venčanje u sred jula a ceremonija venčanja i prijem gostiju napolju.

mladozenja

Budite mladina najveća podrška

Većina nevesta su na taj dan prilično uzrujane i nervozne, a često ni mini napadi panike ne izostaju, naročito tog jutra. Ponekad, upravo ono što je takvoj situaciji potrebno je malo podrške i razuveravanja.  Počnite dan tako što ćete joj poslati kratku poruku ili mali poklon putem prijatelja ili kumova. Bez obzira da li svoje venčanje pravite u gala svečanoj hali, ušuškanom ribljem restoranu ili u dvorištu vaših roditelja, setite se da joj obavezno smirenim glasom kažete da će hrana, posluženje, dekoracija i sve ostalo proteći u najboljem redu, baš onako kako ste i planirali. Ovo će joj pokazati da vam je stalo i da brinete o njenim  osećanjima i u jednom tako zbunjujućem danu pretrpanom emocijama.

dan-vencanja

Jedite i pijte vodu

Ustanite dovoljno rano da ostavite sebi vremena za dobar doručak bogat hranljivim sastojcima koji će vas držati na nogama do poslepodnevnih, često i večernjih časova.  Veći deo tog prepodneva provešćete u jurnjavi i frci, hteli vi to ili ne, pa će vam dodatna energija biti preko potrebna. Visoko proteinski doručak i dosta vode i spremni ste za ostatak dana. Na kraju, nijedan mladoženja ne želi da čuje zvuk nervoznih creva u trenutku kada treba da izgovori to čuveno „da“. Kada zabava krene, uvek pored čaše sa alkoholom držite i jednu sa vodom i svaki gutljaj alkohola ispratite jednim gutljajem vode kako biste trezni ispratili rodbinu i goste i sutradan se sećali svog venčanja. Naterajte se da večerate iako vam i nije do toga u tom trenutku.

svadba

Uživajte!

Najbolja stvar koju možete uraditi na svojoj svadbi jeste da se opustite i osetite atmosferu, upijate svaki trenutak. Taj dan je ceo podređen vama i vašoj dragoj i najvažnije, životu koji započinjete zajedno. Zabavljajte se, uživajte u svačijem društvu i  setite se da, iako bilo šta podje kako niste isplanirali, pogledate svoju mladu i buduću ženu, nasmešite i namignete. Znaćete da je sve ostalo manje važno od onoga što ste taj odlučili da uradite. Upravo ste tamo gde i treba da budete.

Source: http://www.menswearstyle.co.uk/2016/01/06/wedding-day-tips-for-the-groom/5075