Dugmad za manžetne i saveti kako ih nositi

dugman-za-manzetne

Neki modni detalji dodaju osnovni lični pečat celokupnom izgledu. Među njima, dugmad za manžetne su jedan od od najatraktivnijih primera jer donose sofisticiranosti glamur svakome ko ih nosi.

Neophodno je izvršiti pravi odabir košulje ukoliko želimo da nosimo dugmad za manžetne. Klasičan model poznatiji je kao „francuska manžetna“, u Italiji poznat kao „dupla manžetna“. U pitanju je dugačka manžetna koja se presavija, bez dugmića ili sa dva otvora koja omogućavaju opciono nošenje dugmadi.

dugmad-za-manzetne

Tu su i košulje sa ležernijim manžetnama sa dva dugmeta i savršene su za svakodnevne odevne kombinacije. Dugmad za manžetne koristi se uglavnom za specijalne prilike i podesna je za svaku situaciju i priliku za razliku od drugih modnih detalja. Na originalan način upotpunjuje čak i svakodnevan izgled, poput kombinacije džinsa, košulje i blejzera.

Izbor je nesaglediv: od jeftinih do pravih dragulja, zlatnih ili kamenja od platine pretvorenih u dragoceno kamenje. Ukoliko košulja koju nosimo nije deo svadbenog smokinga ili nekog drugog smelijeg odela, najboljeje izabrati modele jednostavnih geometrijskih oblika, ovalne ili kockaste, izrađene od srebra ili platine. Pre nego što se odlučimo za žuto zlato treba da se podsetimo na ostalu garderobu koju imamo u svom ormanu, boja i materijala šnala na kaišima, satovima.

Najjeftiniji modeli su izrađeni u obliku čvora napravljenog od svile ili nekog elastičnog materijala, a uklapaju se uz boju kravate, ešarpu, šal ili džepnu maramicu. Među metalnom dugmadi, najfinije su one privezane lancem, savršene uz smoking ili svadbeno odelo, dok su najjednostavniji modeli u obliku pravougaone pločice ili sa“ klip“ kačenjem, i najpogodnije su za svakodnevno oblačenje.

dugman-za-manzetne

Dugmad za manžete možemo nositi svakodnevno, pa i u svoje slobodno vreme, na običnoj beloj košulji uz dobar par farmerki i blejzer ili džemper.