Džemper kardigan i košulja

kardigan-dzemper-2

Svi oni koji misle da je džemper kardigan samo za starije ljude, treba još jednom da razmisle. Ova zašnirana ili zakopčana vrsta džempera je svestran i moderan dodatak svakom muškom garderoberu. On je casual alternativa sportskoj jakni, ali ima i notu sofisticiranosti kad se nosi preko košulje ili majice. Kardigan je odličan način da se zagrejete tokom prelaznih godišnjih doba – tokom proleća i jeseni.

Džemper-kardiganOn može da upotpuni odevnu kombinaciju i da joj dozu ne ili ozbiljnosti u zavisnosti od toga sa čim se nosi. Popularne tkanine od kojih se pravi su tanka vuna, kašmir i svila. Kad nosite kardigan sa klasičnom košuljom,  kontrast nijansa (npr. mornarsko plava sa belom košuljom) će ostaviti jači utisak. Ukoliko nosite kardigan uz prugaste košulje, on može biti u boji neke od pruga. Za sportski ili casual izgled, pamučni kardigan u svetloj boji je odličan izbor.

Najpopularniji izbor izreza oko vrata  trenutno je nisko sečeni V izrez koji se nosi uz otkopčanu košulju. Ako nosite kardigan uz elegantnu košulju i kravatu, trebalo bi da birate viši izrez. Dodatni faktor koji utiče na odabir izreza je proporcija i visina osobe koja ga nosi. Vrlo su postali trendi i kardigani sa kapuljačom koji podsećaju na sportski duks.

Za razliku od pulovera koji može biti i uzak i širok, džemper kardigan bi trebalo da prati liniju tela. Izbegavajte tešku vunu jer može bespotrebno da doda na kilaži. U zavisnosti od stila i boje, kardigan može da se uklapa u ostatak garderobe ili da bude u kontrast nijansi dajući jači efekat.