Džepne maramice – klasična elegancija

dzepne-maramice

Tako mali komad tkanine koji muškarci stavljaju u džep od sakoa ujedno je i kreativan dodatak i simbol elegancije, i uprkos konstantnoj promeni trendova, nikada neće izaći iz mode.

Dok savremeni dizajneri primenjuju svoje originalne ideje čak i na klasičnu garderobu, džepna maramica će uvek ostati jednostavan a efektan detalj koji omogućava sofisticiran i prefinjen izgled kako striktno klasičnom, tako i svakodnevnom, neformalnom stilu.

maramice-za-sako

Bela, u boji, sa vezom ili originalnog dizajna, u bilo kom slučaju džepna maramica mora da bude izrađena od tkanine visokog kvaliteta, poput svile ili lana, a naročitu pažnju pri nošenju i kombinovanju zahteva upravo zbog činjenice da predstavlja šik modni detalj. Bez obzira na veličinu i dimenzije, džepne maramice imaju veliki uticaj na celokupan efekat i odabranu odevnu kombinaciju.

Danas muškarci ne nose džepnu maramicu  samo kako bi postigli eleganciju već kako bi dodali i specijalan i drugačiji momenat svom oblačenju, upravo zbog toga  što je ovakav detalj usko povezan sa ličnim ukusom, raspoloženjem, pa čak i bojom očiju ili drugim aksesoarima. Džepne maramice mogu da se nose u bilo kojoj situaciji u bilo kom trenutku, savršene su kao dodatak klasičnom odelu i košulji i ne podrazumevaju prisustvo ili uklapanje uz kravatu.

plava-maramica-za-sako

Ipak nositi ovaj detalj u svom džepu nije lako: naime postoje različiti načini kako da presavijemo i nosimo maramicu a svaki način doprinosi potpuno drugačijem izgledu i stilu:

  • Ravno sečena džepna maramica: klasično savijena, ujedno je i najlakša i najbrža za realizaciju. Preporuka je da se koristi krući materijal poput lana ili pamuka. Samo je presavijte tako da ima ravne ivice i da nema nabore i ne bude izgužvana.
  • savijanje-maramice
  • Maramica u obliku trougla: postiže se jednostavnim presavijanjem maramice po dijagonali tako da se suprotni uglovi spajaju.

maramica-za-dzep

  • Zgužvana“ maramica: džepna maramica je smeštena u udubljene na naizgled neuredan i neobavezan način. Ovaj način nošenja izuzetno je pogodan za svilene tkanine i dodaje momenat pokreta i dinamike uz već podrazumevanu eleganciju.

bela-maramica