Ešarpa – vanvremenski modni detalj

plava-esarpa

Originalno potiče iz Mančestera kada ju je prvi put otkrio Robert Gardner 1799. godine. Ešarpa je modni detalj za sva godišnja doba i sastavni deo garderobe svakog prefinjenog muškarca koji vodi računa o svom izgledu. Bez obzira da li njom samo naglašavamo svoju kreativnost i dopunjujemo estetski doživljaj ili je koristimo iz praktičnih razloga – kako bismo se ugrejali, ešarpa je pravi skroman klasik. Dodavanjem ovakvog odevnog predmeta svom garderoberu dodaćete karakter čak i najjednostavnijoj odevnoj kombinaciji bez žrtvovanja udobnosti i topline.

Dodajte novu šik notu svom modnom svetu uz pomoć jednog od najstarijih engleskih brendova – poznatoj ešarpi. Poznata Tootal porodica krenula je ozbiljnije u posao 1842.godine i pod imenom „Tootal Broadhurst Lee Co Ltd“ 1888.pokrenula sopstvenu proizvodnju. Dodajući posebnost i individualnost samim tim stvarajući originalan izgled, postali su poznati po svom dizajnu i šarama koje su postale tipičan znak raspoznavanja. Da li u novom ili starijem „vintidž“ stilu, njihove ešarpe odolele su testu vremena i dostigle najveću popularnost tokom 1920- ih i 1960-ih godina. Ponovo su zavladale modnom scenom 80-ih kao deo novog romantičnog trenda i produžile sve do prelaska u novi vek sa usponom Brit popa kada su postale i zaštitini znak nekih od napoznatijih britanskih i svetskih muzičara poput Pol Velera (Paul Weller), Robi Vilijamsa (Robbie Williams), Lijam Galagera (Liam Gallagher) i Pit Doertija (Pete Doherty). Brend je ostao i dan danas ikona u samom modnom vrhu.

esarpa-daniel-craig

Uz prelepe i raznovrsne detalje i kvalitetne svilene materijale, ovakva ešarpa bez sumnje pruža mogućnost za kreiranje specifičnog i posebnog stila. Od svečanih do svakodnevnih odevnih kombinacija, nudi raznovrsnost, bez obzira da li se kombinuje uz klasičan somotski sportski sako ili opušten džins, uz čizme ili otmene cipele.

esarpa

Svakako jeste odevni predmet koji je obavezan za jesen i zimu 2015.i početak naredne 2016.godine. Osvežen novim motivima fokus je na savremenom izgledu ali se nude i brojni modeli u vintidž stilu koji podseća na neka prošla vremena.