Formalna košulja kao simbol elegancije

Klasicni-look

U klasičnom muškom garderoberu formalna košulja je sinonim elegancije i stila, idealan element za one koji nose business garderobu, ali i za sve one koji preferiraju prefinjen i uvek aktuelan izgled.

Tradicionalan business stil podrazumeva jednobojne formalne košulje, klasičnog kroja, bele ili svetlo plave boje, eventualno od neupadljivih prugastih tkanina. Treba izbegavati jake boje, šarene tkanine, previše široke pruge i kontraste boja, kao i krupan karo: ukoliko želite prugastu košulju, treba birati sitne i ne previše upadljive pruge, koje su savršen izbor za poslovne muškarce.

formalna-kosulja

Ko bira business ili elegantan look, mora da obrati pažnju na detalje, jer su oni izuzetno bitni za tradicionalni look: formalna košulja mora biti odličnog kroja, krgna je ojačana fišbajnima (plastičnim ili od plemenitih metala), dugmad su dobrog kvalita, a ukoliko želite da personalizujete košulju i da joj date na vrednosti, onda možete da izvezete inicijale.

Naravno, čak i oni koji moraju ili jednostavno žele biti formalno obučeni, mogu da dopuste sebi male varijante i dodire kreativnosti da bi se izdvojili na neki način, a da pri tom ne zanemare pravila formalnog načina oblačenja.

Klasicni look 3

Formalna košulja može da poprimi blage tonove sive ili svetlo roze, klasični kroj može da prati liniju tela i bude nešto moderniji. Uska kravata može da zameni tradicionalnu širu kravatu, šta više, može imati neku neupadljivu šaru ili biti od tkanine sa nekom vrstom teksture. Sve u svemu, nesvakidašnji, moderni detalj, može da razbije monotoniju. U tu svrhu može poslužiti i prugasta košulja sa belom manžetnom i kragnom, ili maramica za džep.