Frederique Constant satovi – pogledajte kako nastaju

Frederique-Constant

Frederique Constant satovi poznati su širom sveta po svojoj estetici i kvalitetu. Poznata švajcarska manufaktura iz Ženeve, Frederique Constant započela je svoju proizvodnju satova 1988. godine a skoro svake naredne uvećavala je proizvodnju. 2011. godine kompanija je dostigla proizvodnju od 120,000 satova.

I kod satova kao i kod garderobe važi isto pravilo: „manje je više“ odnosno što je manje upadljivo i poziva na pažnju, to je prilagodljivije i najverovatnije predstavlja pravi izbor. Federique Constant satovi sinonim su za eleganciju i predstavljaju pravi klasik među muškim satovima, dok svojim dizajnom brane moderan trend ka sve umerenijem dizajnu i veličini.

Brend je takođe veoma poznat po svojoj misiji da u svoju ponudu konstantno ubraja modele izuzetnog kvaliteta po pristupačnim cenama i jedan je od retkih brendova koji sami prave mehanizme za svoje satove.

Frederique- Constant-satovi

Frederique Constant satovi – istorija brenda

Frederique Constant satovi svoju istoriju počinju 1988. Godine, kada je ova kompanija osnovana. Nekoliko godina kasnije, tačnije 1992. su Aleta Baks i Piter Stas predstavili svoju prvu kolekciju od šest modela satova koji su sastavljali ženevski časovničari. Kompanija je ipak, bila zadužena za sve od osmišljenja ideje, do slaganja delova.

Kao što smo napomenuli, ovi satovi se izdvajaju i modernim i naprednim performansama, ali su postali popularni pre svega zbog svoje estetike i elegancije. Veliki je akcenat stavljen na estetici satova i dizajnu. Ova kompanija koristi kompjuterske softvere za vrhunski precizno sečenje, a moderni softveri se koriste i za samo osmišljavanje dizajna.

Zanimljivo je to da ovaj brend nikada nije želeo da se deklariše kao brend luksuznih satova. Ovaj brend se strogo protivi elitizmu i ne želi da Frederique Constant satovi budu dostupni isključivo uskom krugu privilegovanih.

Naprotiv, iz kompanije tvrde da je njihova vizija da njihove satove nose pravi ljubitelji satova, koji će znati da prepoznaju kvalitet i trud koji je uložen u njihovoj izradi.

Upravo je ova filozofija i doprinela tome da se Frederique Constant izdvoji na tržištu. Ovi satovi nisu jeftini satovi, odnosno pripadaju grupi skupih satova, ali posedovanje ovakvog časovnika nije izraz elitizma, bogatstva i luksuza, već iskrene ljubavi prema kvalitetnim satovima vrhunske izrade.

Kako nastaju Frederique Constant satovi?

Proizvodnja satova vrši se u Ženevi, a produkcija se vrši na više od 3200 kvadratnih metara. Ova impresivna građevina podeljena je na četiri sprata, a trudi se da svojim zaposlenima ponudi atraktivnu radnu atmosferu, zbog čega se dodatno ističe. Pored toga što je u ovoj zgradi smeštena proizvodnja, ujedno se nalaze i kancelarije upravnog odbora kompanije.

U nastavku pogledajte video (montredo.com), u kome osnivač i direktor Frederique Constant kompanije Peter Stas zajedno sa svojim glavnim sajdzijom predstavlja brend i objašnjava svaki korak u proizvodnji koji se mora preduzeti kako bi se došlo do konačnog proizvoda.

Montredo je online prodavnica i magazin gde možete pronaći muške ručne satove najpoznatijih svetskih brendova. U eri smart odnosno pametnih satova, Montredo se ponosi svojom ponudom tradicionalnih satova sa mehanizmom i slavi zaostavštinu staru preko 200 godina.

Nadamo se da ste uživali u kratkom istorijatu ove poznate časovničarske kompanije i da ste naučili korisne informacije koje će vam možda pomoći u odabiru novog sata.