Garderoba za plažu: ostavite prostora za košulje

lanena-kosulja

Šta obući kad idete na plažu je uvek po malo kao izvlačenje brojeva na lotou – nikad ne znate koju da obučete, a pre svega kad su večernji izlasci u pitanju. Jedino što je sigurno je da mora biti nešto lagano, ali dalje od toga je već pitanje za razmišljanje. Najbolje je naravno preživeti vreli letnji period ako nosite nešto udobro i minimalističko.  Međutim, samo zato što ste na odmoru, ne znači da treba da zaobiđete eleganciju. Ako imate u planu da odete do bara na plaži po piće ili želite da prošetate po gradu, dobro je da imate neku košulju pri ruci. Garderoba za plažu je bitna stavka vašeg odmora.

Sad se javlja spontano pitanje – koja košulja je idealna za dan na plaži? Sigurno je to košulja od tankog pamuka ili lana – jer su to materijali namenjeni visokim temperaturama. Treba ipak obratiti pažnju na stil i udobnost – da bi se osećali prijatno, košulja treba da bude udobna, ne previše uska, pa zato nemojte birati slim fit varijante. Što se tiče kragne, tu možete dati mašti na volju – od ruske, do francuske ili button down. Bitno je samo da je meka  i da nema fišbajne – to ostavite za kancelariju. Kad govorimo o rukavima – kratki jesu zahvalni, ali tu ipak ulazi u igru i lični stil. Velika većina muškaraca više voli trendy varijante sa dugim podvrnutim rukavima. Ukoliko uz to obučete i bermude prave boje, dobićete savršeni letnji look.

Treba reći još da je letnja sezona sama po sebi šarena – u modi su jake boje, ali i karirane kosulje. Svako može da bira ono što mu najviše odgovara i što se uklapa u njegov lični stil. Primer? Jednobojne košulje su odlične za one koji vole klasiku, dok mlađe i ekstrovertne osobe mogu da se odluče za živahne boje. Ne treba zaboraviti ni evergreen među košuljama za plažu- bela lanena ili pamučna košulja. Ona je nešto najbolje što možete da uparite uz preplanuli ten, kako za žene, tako i za muškarce.

Pogledajte članak Lanena kosulja za vise informacija o lanenim kosuljama.