Graciozna košulja u 5 boja i 5 ½ scena - najbolji detalji koji će je učiniti nezaboravnom

lanena-kosulja

Košulja je samo komad odeće – vrhunski je netačna modna tvrdnja, a ima jedan slučaj kada je još netačnija – kad je reč o ženskoj košulji. Kameleonski može da se prilagodi svakom okruženju, pa ume da se uklopi u poslovni ambijent, kućni aranžman, neobavezni izgled i rekvizit za odlazak u provod, a ima žena koje u laganim košuljama i vežbaju u teretani.

Boje su ono što opisuje ličnost, a daju i notu radosti i zanimljivosti izgledu, međutim, prava zabava tek sledi kada dodamo detalje koji otkrivaju ili mistifikuju karakter osobe.

U ovom tekstu, pokušavamo da napravimo neke obične i neobične kombinacije za žensku košulju i da joj izmaštamo najbolje scene za proleće/leto/jesen ove godine.

Crna lanena košulja i šoping – ima jedan izlazak za koji ti ne treba društvo, a ženama je bolji od sedenja za šankom. Da, to je šoping. Žena se u šopingu može zabaviti i sama, a od svih modnih detalja, biramo joj lanenu košulju, crnu. Elegantna, uz dodatak crnih naočara, izgledaće zanosno u krstarenju buticima i tržnim centrima. Crna lanena košulja biće joj lagana i praktična za presvlačenje i probu nove garderobe.

Crna košulja može da se složi sa sijasetom suknji i pantalona, pa je pravi saputnik u biranju nove garderobe. Nije preporučljiva leti po jakom suncu, ali ko još šopinguje po suncu.

Inače, jedan od najranijih tržnih centara bio je Trajanovo tržiste u antičkom Rimu, a najstarija poznata košulja otkrivena je u egipatskoj grobnici u Tarkanu.Žuta haljina i tirkizni broš – pravi primer povratka vintage mode jeste broš. Zaboravljeni komad nakita, prefinjen i starinski, uspavan u nekoj kutiji vaše bake ili prabake, odjednom je odlučio da se vrati i povrati svoj damski sofisticirani status. Nešto slično kao gramofonska ploča.

A vratio se i osvaja svaki komad garderobe – kapute, bluze, šešire, džempere, ali pre svega košulje. I to na drugačijem mestu nego ranije. Nekada se nosio na grudima, obično na levoj strani, a danas – danas ponekad zamoli ogrlicu da mu ustupi mesto, ali je ipak dostojanstveno zameni na nekoj zabavi. Danas je najpopularniji na kragni košulje.

Broš je ostao simbol otmenosti, a žene su pokazale muškarcima da mogu da smisle i bolju stvar za vrat od leptir mašne. Žutu biramo jer je zabavna boja, a tirkizni broš jer je nekako francuski, što nam je često i asocijacija za modu.

Crvena košulja, vespa i sat – ove godine italijanska lepotica Vespa slavi sedamdeset peti rođendan. Vreme je za jedno slavlje, zar ne?

Praktični duh žene uvek pobedi, tako su upravo žene inicirale da se kragna odvaja od košulje jer je bilo nepraktično prati celu košulju kad se skoro uvek na čistoj samo kragna uprlja. Ta vremena kada su se žene sa košuljama susretale samo na pranju su prošla, a čim su se izborile za slobodu i ravnopravnost pokazale su da mogu da osvoje svaku tehnologiju, da granica nema.

U filmu Ljubav i moda Beba Lončar je na vespi u crvenoj kariranoj haljini još šezdesetih vreme je za povratak.

Ovogodišnji 75-ti rođendan ovog legendarnog motora pravo je vreme da se jedna nezavisna žena odvaži da kupi ili iznajmi jubilarnu Vespu i upari je sa svojom crvenom košuljom, klasičnom ili kariranom. U boji strasti i ljubavi, crvena košulja je ona koja osvaja i koja se pamti, a ima li upečatljivije scene od lepe žene u crvenoj haljini na motoru. Pravi letnji hit.

Nekada su žene udvaračima pokazivale znake naklonosti tako što bi otkopčale dugme na jednom od rukava, a danas bi to dugme poslužilo samo da sat lepše stoji i lepše se vidi.Plava košulja, marama i parfem – da li ćete ovo uparivati sa pantalonama, suknjom i kakvom obućom, vašoj mašti je ostavljeno. Ono što ne smete zaboraviti je da samo jedan detalj, poput marame, može vašoj košulji i vašem izgledu dati totalni restart.

U davna vremena, aristokrate su nosile bele, a radnici plave košulje. Danas je žena u plavoj košulji prava poslovna, decentna žena. I ako izađe umorna sa tog posla, a stavi maramu kao cvet u kosi, taj vrcavi detalj može joj popraviti raspoloženje i dati novi elan bilo da odlazi svom miru, muškarcu ili večeri sa drugaricama.

 

A par kapi parfema su kao motor dobrog raspoloženja, samo treba izabrati pravi, sa Lady vengance Juliette has a gun, ne možete da pogrešite.Njeno veličanstvo, bela košulja – nju ćemo upariti ni sa čim. Da, ni sa čim. Zar niste koliko puta na filmu, a ako ste imali sreće i u životu, videli ženu koja sedi/leži/hoda/pleše/ne radi ništa u beloj košulji. I zar ima nonšalantnije i erotičnije scene od takve.

Žena u (samo) beloj košulji koja sedi na fotelji i pije kafu otelotvorenje je nekog pobunjenog duha i slobode, a takva je i bela košulja. Zato ona može da savršeno ide i uz ništa jer to nešto je unutra, i u oku i mašti posmatrača.