Havajske košulje - letnji trend

havajska-kosulja

Došlo je leto, a sa njim i neodoljiva usijana atmosfera, samim tim havajske košulje se vraćaju na scenu i daju živne samo egzotičnim plažama, već i ulicama, parkovima i trgovima. Havajske košulje su gotovo preko noći postale popularne, a svoju popularnost, kao i mnogi modni trendovi duguju upravo poznatima koji su se okuražili da ih prvi put iznesu.

Havajske košulje su po pravilu rezervisane za opuštenije prilike i događaje, a njihov neodoljiv floralni print i jarke boje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Havajske košulje su jedan od onih modnih trendova koji ili obožavate ili vam se nimalo ne dopada. Uglavnom, mlađi muškarci obožavaju da ih nose, dok su stariji skeptični.

U Americi su poznate i kao “Aloha” košulje, koje su tradicionalni havajski pozdrav kojim se izražavaju najlepše namere. Ova prelepa simbolika još jedan je od razloga njihove popularnosti. Havajske košulje su neophodne u ormanu svakog opuštenog i relaksiranog muškarca koji zna da ceni male stvari u životu.

Da li ste ljubitelj havajskih košulja? Da li biste im dali šansu?

U nastavku teksta saznajte kako su one postale trend i na koje načine se mogu nositi i uklapati.

Kako su havajske košulje postale trend?

Havajske košulje se mogu pohvaliti dugom istorijom, koja kreće početkom XIX veka, kada je u gradu Honolulu jedan japanski imigrant napravio prvu od duge serije havajskih košulja – toliko duge da doseže do današnjih dana.

Nakon toga, tridesetih godina XIX veka Ellery Chun je patentirao ime Aloha Shirts za svoje havajske košulje, čiji je vrtoglavi uspeh došao čak do američkih kompanija koje su dozvolile da ih zaposleni nose petkom, jedinim danom kada formalno oblačenje nije bilo obavezujuće.

Od tada, ne zaobilaze ih ni najveća imena svetske filmske scene – Elvis Presley, Leonardo di Caprio, George Clooney, Frank Sinatra, Dastin Hoffman itd. Havajske košulje nosio je i poznati partner Barbike – Ken, a neizostavni je saputnik i brojnih filmskih i crtanih likova.

Kako se nose i uklapaju havajske košulje?

Izrađene su od čistog pamuka, obično su kratkih rukava i imaju drvene dugmiće, karakterističnih cvetnih dezena, jarkih boja koji evociraju more, plažu, tropska ostrva. Savršeno pristaju letnjem tamnom tenu i u svakom slučaju svakom ko ih nosi daju notu dobrog raspoloženja i zabave.

Nose se ispasane, čak i raskopčane i uvek uz jednobojne pantalone mirnih tonova: bež, sive, braon, ukomponovane uz papuče ili sandale. Oni koji baš vole ovakve košulje, a i imaju hrabrosti da to pokažu mogu da ih nose i uz izbledele farmerke, ili čak i bele elegantne pantalone.

Kao što smo na početku teksta pomenuli, havajska košulja simbol je opuštenog ali i sporog ostrvskog života. Havajska košulja nije za poslovne ljude koji su stalno u žurbi, okupirani i i stresirani – ona je simbol odmora i relaksacije. Ipak, čak i poslovni ljudi treba da imaju jednu havajsku košulju u svom ormanu koja će ih podsetiti da je odmor i predah takođe važan deo života.

Napravite presedan u svom životu, uplatite odmor, kupite havajsku košulju, naručite koktel i nakrivite slamnati šešir – osetite kako život može da bude opušten i lep u sporom ritmu.