Košulja od zlata i ponosni Datta Phuge

Zlatna-kosulja

Ko bi ikada pomislio košulja od zlata i nije teško za napraviti?!

To je zaista pošlo za rukom čoveku koji se zove Datta Phuge iz Indije. On je ostvario svoj fenomenalni san i obukao se u svetlucavu zlatnu košulju. Zahvaljujući svojoj velikoj strasti ka ovom plemenitom metalu, dobio je nadimak – Zlatni Čovek i kupio je najneobičniju košulju na svetu – napravljenu u potpunosti od čistog zlata.

Phuge inače vrlo često nosi težak zlatni nakit, prstenje, ogrlice, medaljone, pa samim tim ne smatra ovo ludom ekstravagancijom, već jednim ostvarenim ciljem i nosi je samo u najznačajnijim prilikama svog života.

Košulja od zlata je pravo umetničko delo

Izradio ju je najpoznatiji stari zlatar u Mumbajiu – napravljena je posebnom mašinom po modelu italijanske modne tradicije od žičane mreže inspirisane drevnim oklopom indijaskih ratnika. Ukupna težina je procenjena na nešto više od 3 kg i košta oko 250.000$.

Oklop proizvodi malo buke i relativno je težak, a i nije adekvatan toplim letima u Indiji, međutim ti nedostaci su lako podnošljivi onome ko može sebi da priušti ovako nešto. Košulja od zlata je zaista impresivan komad garderobe, ali možemo sa sigurnošću reći da iz više razloga nije pogodna za svakodnevno nošenje.

Lepo je i zanimljivo videti šta sve ljudska kreativnost može, ali do tada, nije loše držati se proverenih odabira kao što su muške košulje izrađene od najkvalitetnijih materijala, koji su svakako prijatniji za nošenje od košulje od zlata!