Jeans košulja – kada i kako nositi ovaj komad garderobe

abbinare-la-camicia-di-jeans-da-uomo

Ako imate jeans košulju, uopšte nije teško uklopiti je na originalni način sa ostatkom garderobe, praveći zanimljive, nesvakidašnje pa i prefinjene kombinacije. Šta više, ovakva košulja je postala vrlo aktuelna ove sezone i to ne samo kao casual kosulja – on the road – simbol, već je postala važan deo modernog, neformalnog i alternativnog look-a.

Jeans košulja bila je simbol rokenrola i grandž kulture, ali su je podjednako nosili i najurbaniji mušakrci. Danas se kombinuje na više različitih načina, a njena sposobnost da se prilagođava različitim modnim trendovima je više nego očigledna. U nastavku teksta razmatramo kako sve može da se kombinuje jeans košulja i kome je namenjena ovaj vanvremenski komad garderobe.

jeans-kosulja

Kako se sve može kombinovati jeans košulja?

Pre svega, ako je u pitanju materijal dobrog kvaliteta, onda je on jako otporan na česta pranja, pa je zato savršena za outdoor aktivnosti, pri tom postoji jako veliki broj modela, boja i verzija, pa je jako lako uklopiti je u ono što vaš stil zahteva.

Osim toga, velike modne marke, je vrlo često ubrajaju u svoje kolekcije iz sezone u sezonu, i svako to radi na svoj način i sa svoje tačke gledišta, što je čini prilično zahvalnom i praktičnom.

Iako paradoksalno, uvek je bolje izbegavati jeans farmerke i jeans košulju u isto vreme, ali ukoliko se usudite, onda bi trebalo da farmerke budu drugačije boje od boje košulje – na primer, crne ili vintage. Ako želite sportski ali ipak prefinjeni stil, onda možete nositi jeans košulju uz sportske bele ili svetle pantalone i uz kožni kaiš i cipele.

Mladi, ili svi oni koji vole streetwear look, mogu da je nose uz majicu sa štampom, ili neke upadljive boje, tako će dobiti New York reperski look. Ukoliko ipak želite nešto finiji stil, možete je uvek nositi uz pantalone klasičnog koja, cardigan ili laneni sako i fini kožni kaiš i cipele.

jeans-kosulje

Jeans košulja sa drugim komadima od jeansa

Poznato je da se modni trendovi često menjaju, a da postoje i ona modna pravila koja se smatraju neoborivim. Istina je ipak da ne postoje modna pravila koja se nisu prekršila i više puta – primera radi, kombinovanje teget i crne boje, ili naslaganje gomile aksesoara i nakita. Još jedno modno pravilo koje se do sada smatralo neprikosnovenim jeste i – nošenje više komada jeansa od jednom.

Ipak dvehiljadedvadesete uspele su da opovrgnu i ovo pravilo, pa sada kao jednu vrstu trenda možemo videti kombinovanje celih outfita uz pomoć isključivo komada od jeansa i teksasa. Jeans košulja i farmerice su nekada bila nezamisliva kombinacija – a danas se vrlo često može videti kao casual kombinacija poznatih.

Ovaj trend naročito je zaživeo kod žena, ali i muškarci koji važe za vrhunski stilizovane, neretko su se u poslednje vreme pojavljivali u teksas pantalonama i teksas košulji. Jeans košulja se tokom poslednjih decenija smatra neizostavnim delom svakog ormana, a danas je podložna kombinovanju više nego ikada.

maramica

Neki jednostavno vole da je nose, dok će drugima biti manje zanimljiva, jedno je sigurno, ideja ima pregršt tako da u svakom slučaju možete dobiti efekat koji odgovara vašoj ličnosti.