Kako da uparite odelo, košulju i kravatu kao profesionalac?

Slika1

Iako kažu da odelo čini čoveka, često ostaje neizrečeno to koliko su bitne košulja i kravata koje prate to odelo. Kad se radi o oblačenju za ekskluzivne prilike, muškarcima je obično teško da dodaju završne detalje na celokupan izgled.  Iako materija nije naučna fantastika, dogodi nam se svima da promašimo boje, dezene i stil koji treba da upotpune sliku.

Dakle, gospodo, nema više nošenja iste kombinacije po stoti put! Džaba se nadate da niko drugi to nije primetio, ljudi posmatraju! Izađite iz vaše sigurne zone i probajte da sagledate sve opcije.  Nasumična selekcija vam isto tako neće pomoći – veće su šanse da ćete imati više promašaja nego pogodaka.

Pronalaženje kombinacije koja projektuje vašu ličnost i lifestyle je od suštinskog značaja za vaš dobar osećaj u odelu. Sve u svemu, nema mesta za brigu! Kada jednom savladate neke osnovne korake, postaje prilično lako izabrati odgovarajuće boje, tkanine, dezene i ubosti dobitnu kombinaciju.

Pro Saveti

Budite suptilni

Neka sve bude svedeno i jednostavno i nikad nećete pogrešiti.  Tu i tamo neki detalj nije na odmet, samo se pobrinite da ne bude previše.  Vaša mantra da nikad ne ispadnete smešni je – jednostavnost nikad nije zastarela.

Svetlo i Tamno

Ovo je prilično jednostavno pravilo. Kravata treba da bude tamnija od košulje. To je pravilo sa kojim ne možete da omanete.

Veličina je bitna  (Da, ljudi, ipak jeste!)

Isto važi i za ravnotežu. Kravate ne bi trebalo da budu preuske ili male, niti preširoke i kratke. Kragna i kravata treba da budu u proporciji.

Dezeni

Izbegavajte mešanje šara jednake veličine. Ako uparite velike šare sa malima, one će se međusobno vizuelno dopunjavati.