Košulja i pantalone - Kako do zanimljivije kombinacije

hss-todsig-full

Do nedavno bili smo na pravim mukama usled zaista vrelog toplotnog talasa. Nije kao da nam svima treba podsetnik, ali tako topli dani za one muškarce koji svakodnevno vode računa o tome šta od garderobe stavljaju na sebe, predstavljaju pravu krojačku zagonetku.

Ukoliko ste planirali da obučete svoje omiljeno odelo „za sva četiri godišnja doba“(navodnici su stavljeni sa namerom s obzirom da svi znamo da tako nešto poput odela za sva četiri godišnja doba ne postoji, osim možda u nekim zemljama poput Islanda, gde bi se eventualno tvid mogao smatrati „svevremenskim“materijalom ) ubrzo ste shvatili da biste radije izbegli kapljice znoja na leđima i nogama. A čak je pretoplo i za odelo bez rukava. Šta muškarac utakvoj situaciji treba da radi?

hss-todsig-34

Muškarci se često dive ženama, ponekad im iskreno i zavide na lakoći sa kojom biraju garderobu u letnjem periodu. Jedan komad garderobe za njih je spas: haljina. Jednostavno, jedina odluka koju svaka žena treba da donose kada se probudi jeste koju od velikog broja haljina da ponese baš danas. Varijante i raznolikost dezena, printova i boja su bezbrojne.

hss-todsig-details

Za pripadnike jačeg pola situacija je ipak drugačija s obzirom da ne postoji jedan komad garderobe poput ženske haljine koji bi ih rešio muka kada naiđu topli dani. U najboljem slučaju, u obzir dolaze dva komada  garderobe: košulja i pantalone. Velika većina muškaraca ne poseduje toliki izbor košulja i pantalone različitih boja i dezena poput gorepomenutih ženksih haljina. Upravo suprotno, uglavnom izbor pada na osnove. Osnovne boje, osnovne dezene, osnovne osnovne osnovne. Ono čemu treba da budemo učeni jeste: kupuj manje ali raznovrsno. Ipak, postoje načini kako da to obično i osnovno pretvorite u sve osim istog.

 

Najpre, uverite se da vam odeća pristaje kako treba. Birati pravu veličinu upravo jejedan od najbitnijij pravila koje često napominjemo. Ukoliko odeća ne pristaje kako treba, odnesite je kod svog krojača i zajedno učinite da pronađete pravu meru  iveličinu za vas.kosulja i pantalone

hss-todsig-watch

Sledeći korak – uključite suptilne dezene. Oni mogu biti pomalo zastrašujući ukoliko se upetljate u bezbroj izbora koji se nude. Ukoliko niste previše naklonjeni eksperimentisanju, birajte sitnije dezene, poput takozvanog „houndstooth“ dezena sa veoma stinim kvadratima nepravilnog oblika. Iz daleka košuljaizgleda jednobojno, a tek iz bliza primeti se da košulja ipak ima poseban dezen.

Na kraju, birajte modne dodatke pametno i sa pažnjom bilo da su u pitanju  sat, narukvica, šešir ili neki drugi dodatak za glavu. Zaokružite svoj jednostavan izgled i učinite da vaša odevna kombinacija izgleda mnogo više od često jednoličnog svima poznatog para – košulja i pantalone.

hss-todsig-shoes