Maramica za sako: kako izabrati odgovarajuću?

slika1-1
U poslednje vreme, sve češće nam se obraćate sa pitanjem kako se bira odgovarajuća maramica za sako, a da pri tom ne pogrešite. Raduje nas to što se sve veći broj vas odlucuje za ovaj modni detalj, jako bitan u ormaru svakog muškarca, mada, poslednjih godina često zapostavljan.
Kada govorimo o odabiru maramica za sako, postoji samo jedno pravilo, ali jako bitno…

 

Maramica za sako nikada ne sme biti identicna kao kravata! Isto važi i ukoliko nosite leptir mašnu.

 

Picture1
Naime, maramica za sako je elegantan završni detalj koji ide dobro, kako na sportski sako sa raskopčanom košuljom, tako i na odelo sa kravatom. Ukoliko “uparite” maramicu sa kravatom, samo ćete drugima jasno staviti do znanja koliko je loše vaše elementarno poznavanje mode i odevanja.

Maramica za sako, ukoliko je nosite sa kravatom, treba da uskladite, ili sa kravatom, ili sa košuljom. Na koji način? Možete izabrati maramicu u boji koju sadrži kravata, na primer, ukoliko je kravata plava sa žutim tufnama, maramica može biti žuta, ili pak plava, a  možete se odlučiti i za maramicu koja ima šaru u ovim bojama, dok oni smeliji mogu dodati jos neku boju. Takođe, maramicu možete uskladiti sa košuljom, što je možda i najlakše, npr. uz belu košulju nosite belu maramicu, nezavisno od boje kravate, i budite sigurni da nećete pogrešiti.

 

 

 

Izabrati odgovarajuću maramicu ukoliko ne nosite kravatu još je jednostavnije. Možete se odlučiti za maramicu u boji košulje, ili pak u nekoj od kontrastnih boja. Takođe, možete nositi maramicu u nekoj od boja koje sadrži sako, a možete je čak uskladiti i sa čarapama! U suštini, ne postoje striktna pravila kada govorimo o odabiru maramice za sako, izuzev onog da ona nikada ne sme biti identična kao vaša kravata!

 

 

Postoje brojni načini na koje možete da složite maramicu za sako, zato, igrajte se, kombinujte, i videćete da će ovaj modni dodatak postati nešto što ćete veoma rado nositi. Evo naših predloga!

 

Više o maramicama pročitajte na: http://en.wikipedia.org/wiki/Handkerchief