Kako izbeći greške u stilu odevanja

vestirsi-bene-evitare-errori-di-stile-1

U garderoberu svakog muškarca košulja je apsolutni “must have” –  odevni predmet koji može da se nosi u svakoj prilici, ali zahteva dosta pažnje oko detalja, jer je vrlo lako napraviti neke nesvesne stilske greške, koje mogu izazvati kontraefekat. Sve u svemu, kao što je lako napraviti neke greške u stilu odevanja ovog tipa, tako je podjednako lako uz malo pažnje izbeći ih.

vestirsi-bene-evitare-errori-di-stile

Obratite pažnju na boje

Stil čoveka određuje i to koliko je izbalansirana upotreba boja – treba izbegavati “dark efekat”, ali isto tako ne treba preterivati sa kombinovanjem više različitih boja. Ukoliko je vaš izbor bela košulja – onda belo treba da ostane belo – nikada je ne treba nositi preko majice ili treger majice na pruge ili u boji – jer se belo samo po sebi providi na svetlosti – pa dobijamo u najmanju ruku neelegantan izgled. Uz belu ili košulju neutralne boje možemo kombinovati druge boje, ali bez preterivanja sa bespotrebnim detaljima – šalevi, duksevi, šareni džemperi, trendi jakne ili šarene kravate mogu čak i biti zanimljive, ali treba imati na umu da “reper look” nije najprefinjeniji. To još više važi za šarene ili karirane košulje koje zahtevaju kombinacije sa jednobojnom odećom.

camicia-troppo-aperta

Red i preciznost

Znati dobro se obući svakako jeste pitanje dobrog ukusa, ali i pitanje obraćanja velike pažnje na detalje. Bela košulja je uvek dobar izbor ali treba biti oprezan, leti kad vrućina i prašina mogu da ostave svoj trag na njoj. Bele i svetle boje su lepe samo ukoliko im je boja perfektno očuvana, pa je ipak najbitnije proveriti da li na njima eventualno postoje neke mrlje, fleke od prašine, nabori ili bilo kakav drugi defekt, kao što bi trebalo izbegavati i košulje na kojim je previše istaknut logo brenda – čemu teže neke trendi modne kuće.

Obratite pažnju na veličinu odevnog predmeta

Potpuno je besmisleno nositi preuske košulje, kao što nema smisla na silu forsirati extralarge veličine. Nosite kravatu samo ukoliko umete pravilno da zavežete čvor i izbegavajte da ostavljate otkopčana više od dva dugmeta čak iako je leto u jeku. Obavezan detalj uz farmerke je kaiš, kao alternativu pak možete odabrati varijantu sa ispasanom košuljom. Ukoliko niste na plaži, izbegavajte tropski i havajski print i ne zaboravite da je umerenost prvo pravilo elegancije!

errori-di-stile-uomo