Kako nositi podvrnute rukave na košulji?

Povrnuti-rukavi

Ponekad je vrlo praktično zasukati rukave, a to, u isto vreme može biti i način komunikacije. Kada podvrnete rukave, najbitnije je da to izgleda prirodno, čak iako zahteva malo truda.  Uvek se potrudite da obraćate pažnju na male stvari, to je kao kada jelu dodajete prstohvat soli da bude još ukusnije, tako definišete ukus čitavog outfit-a.

Kada su podvrnuti rukavi ok?

a.)    Kada to zahtevaju praktične potrebe:  recimo, ukoliko treba da obavite neki fizički rad, a pri tom nosite košulju jer dress code vaše kompanije to podrazumeva. Da biste sprečili prljanje rukava ili manžetni,  jednostavno podvrnite rukave.

b.)    Ako je previše toplo napolju: košulja od laganog pamuka je idealna za vruće dane, ali kad je napolju preterano vruće, podvrnuti rukavi mogu pružiti malo olakšanje. Okruženje u kom se nalazite pak igra ključnu ulogu. Kad ste napolju, u slobodno vreme, podrazumeva se da ćete uraditi ono što vam prija, ali kada ste u kancelariji, zasukani rukavi se tolerišu samo ukoliko postoji realna potreba za tim.

Zasukani rukavi 2

c.)     Ako želite da prenesete poruku  da je situacija opuštena: kad želite da prenesete vizuelni signal da ste završili sa poslom, ili da je dozvoljen relax momenat, ili da jednostavno pristupate stvarima na easy way – tako dajete znak kolegama da oni isto tako mogu da se ophode prema vama (posebno je korisno za šefove ili menadžere kada žele da opuste sebe i svoj tim nakon tenzije na radnom mestu.)

U svakom slučaju zaboravite na slike iz američkih filmova, gde često prikazuju članove saveta okupljene oko konferencijskog stola sa podvrnutim rukavima, kako planiraju velike akcije i poslovne poduhvate. Zasukani rukavi na sastanku mogu izgledati aljkavo, osim kada treba da operete ruke ili kada želite da signalizirate da je tenzija pala i da su stavovi opušteniji, to nije nešto što radite kada želite da se svi oko vas fokusiraju sa brigom i pažnjom.

povrnuti rukavi 3

Na pitanje koliko treba podvrnuti rukave, ne možemo dati precizan odgovor jer postoji više načina da se to uradi. U svakom slučaju, ukoliko radite neki fizički posao, možete ih podvrnuti do iznad lakta. Ali, estetski, to i nije najbolji način, lepše je ostaviti rukave malo ispod lakta.