Kako odabrati najadekvatniju košulju

camicia-uomo-vestibilita

Za elegantnog muškarca, izbor adekvatne košulje je od velikog značaja, obzirom na to da se radi o komadu odeće koji mora savršeno pristajati – neophodno je da se dobro prilagođava građi osobe koja je nosi – samim tim ne sme biti ni previše uska, niti široka.

Ne čudi činjenica što je nekada muška moda zahtevala da košulje budu ručno izrađene, uz veliku krojačku preciznost. Danas je postalo izuzetno lako odabrati odgovarajuću veličinu, obzirom na to da se veliki trud ulaže u to da se zadovolje potrebe svakog tipa građe. Više nije neophodno da se košulje rade po ličnim merama , što je velika ušteda pre svega u ekonomskom smislu, obzirom na veliki izbor modela u masovnoj proizvodnji.

camicia-classic-fit

Classic Fit Košulja

Model klasične fit košulje je prilično ležeran krojem, namenjen je da se nosi ispod sakoa uz poslovne ili neke druge formalne odevne kombinacije. Zahvalan je jer odgovara svakoj vrsti građe. Obično se podrazumeva da su u pitanju jednobojne ili pastelne boje tkanina  – bela je najbolji primer – koje se kombinuju uz kravate slične ili kontrast nijanse.

camicia-uomo-slim-fit

Slim Fit Košulja

Za one koji preferiraju casual ili neformalan stil, slim fit je pravi izbor jer podrazumeva košulje koje krojem potpuno prate liniju tela i pripijaju se kao druga koža. Zahvaljujući ovim karakteristikama, ona je pravi izbor za vitkije muškarce, nosi se ispasana i savršeno se kombinuje uz farmerke, dok kombinacije boja mogu biti raznovrsne.

camicia-custom-fi

Custom Fit

Ovakva košulja je zlatna sredina – nešto je ustručenija od classic fit modela, ali je formalnija od slim verzije, što je čini odličnim izborom za relativno formalni look, mada je isto tako odgovarajuća za one koji preferiraju sportske varijante a da pri tom nisu previše trendi. Kombinuje se u svim varijantama – može se nositi ispasana, upasana, uz farmeke ili odelo i kravatu i u zavisnosti od prilike u obzir dolaze tkanine svih boja I kombinacija.