Kako do savršene kombinacije košulje i kravate?

kombinacije-kosulje-i-kravata

Pronaći savršeno odelo, košulje i kravate i zajedno ih ukombinovati i nije toliko teško. Ipak, treba poštovati neka pravila kako bi se izbegla laka zabuna usred preobilja kravata i košulja različitih dezena i boja. Ne slaže se sve jedno sa drugim i ovo je prva stvar koju treba imati na umu kada biramo odevnu kombinaciju za određenu priliku.

Možemo početi sa odelom pa tek onda izabrati košulju i najzad kravatu koja će se slagati uz prethodni izbor. Ukoliko želimo klasičnu kombinaciju boja, crno odelo savršeno ide uz belu ili svetlo sivu košulju, dok je nebo plava košulja savršen spoj sa sivim odelom, ali i roze ili lila košulja ukoliko želimo da dodamo malo boje i svežine. Svetlo plava košulja takođe može biti dobar izbor uz plavo odelo, a dozvoljene su i tanke vertikalne linije ili šare na košulji za interesantniji i smeliji izgled. Što se tiče kariranih odela, sitna karirana šara pravi je odabir ukoliko želimo da se istaknemo kreativnošću.

 

 kombinacije-kosulje-kravate-1  slaganje-kosulje-kravate
 plavo odelo i kravata kombinacija  karirani-sako i kravata kombinacija
 teget odelo i karirana kosulja kombinacija  karirana-kravata-kombinacija
 sarena kravata kombinacija

 

Kada smo već izabrali odelo i košulju, ono što sledi je svakakvo kravata, važan odevni predmet koji svaki muškarac treba da uvrsti u deo svoje garderobe. Među različitim stilovima, jakih boja, vunenih ili pletenih, kao i kravata sa šarom, jedino zaista bitno jeste da ona čini celinu i da se u potpunosti slaže sa odelom i košuljom. Kako bi se uverili da je odabir kombinacije pravi , možemo položiti odeću na krevet i na taj način sami prosuditi o odabiru. Takođe, ono što je bitno jeste da pletene ili vunene kravate najbolje pristaju uz ležeran izgled, sportske pantalone i farmerke kao i uz vintaž stil i teksas.

Uz plavo odelo i belu ili svetlo plavu košulju, birajte jednobojne ili plave kravate na štrafte. Za fin kontrast, odabir može pasti i na kravate u boji: crvenu, narandžastu, roze, kariranu ili na linije. Uz crno odelo možemo izabrati na primer roze ili lila košulju i ukombinovati je uz kravatu sa šarom koja na sebi ima tonove sive ili crne, koje su odličan dodatak lila boji.

braon kravata kombinacija odelo casual-kombinacija-kravata-kosulja svetlo plai sako i sarena kravata kombinacija cvetna-kravata kombinacija odelo  kravata sako od tvida kombinacijakombinacija crvena kravata i sako plavi sako kombinacije sa kravatom teget sako i pletena kravata kombinacija

Jednobojne košulje izgledaju odlično sa kravatama koje na sebi imaju zanimljiv dezen, ukoliko bar jedna od šara na kravati ima boju košulje. Kako bismo izgledali originalno možemo uklapati i različite dezene, poput krupnih kariranih šara sa kariranim kravatama, sitnih šara na košulji sa kravatom na linije, jedino moramo paziti da veličine ovih šara moraju biti različite, kombinovanjem malih proporcija sa onim većim, u suprotonomcelokupan izgled može biti prilično neuspešan. Takođe, treba imati na umu da kravate uglavnom treba da buduza nijansu tamnije u poređenju sa odelom.

Konačno, moramo obratiti pažnjui na boju očiju i boju kože. Plavi muškarci, sa svetlom kožom i plavim ili zelenim očima, trebalo bi da preferiraju odela pastelnih boja i kravate koje na neki način sliče boji njihovih očiju. Riđokosi muškarci i oni sa pegicama na licu trebalo bi da se bez straha igraju sa kontrastom – dezenirana zelena, siva ili plava kravata idealno se slažu sa plavim ili sivim odelom i belom ili svetlo sivom košuljom. Svetle i jače boje idealne su za one sa tamnijom kožom i crnim ili braon očima, a svetlo plave ili roze košulje sa žutim, crveni, narandžastim ili kravatama sa dezenom,odlična su kombinacija.