Kako složiti košulju

kako-sloziti-kosulju

Verovatno se često pitate kako složiti košulju. Mada zvuči jednostavno, složiti košulju na najadekvatniji način a da se pri tom potpuno ne izgužva  i da ne zauzime previše mesta u ormaru jeste procedura koja zahteva određenu pažnju. Najlakši način je da sledite nekoliko osnovnih i jednostavnih pravila.

Pre svega, po nekad je bitno kako složiti košulju, jer ne želite da one zauzmu previše mesta u vašem ormaru, ne želite da se previše pogužvaju ili jednostavno se pakujete za put i treba vam sav mogući prostor koji možete da iskoristite u koferu. Da bi vaše košulje bile uredne i na svom mestu, možete ih okačiti na vešalicu ili složiti ih u ormar, u zavisnosti od navika i prostora koji imate na raspolaganju.

Ako ipak treba da se spakujete za put ili jednostavno preferirate da slažete košulje u ormar umesto da ih kačite na vešalicu, evo kako da to najlakše uradite:

  1. Pre svega, zakopčajte svu dugmad, uključujući dugmad na manžetnama i položite košulju na ravnu površinu okrenutu na dole.
  2. Presavijte jednu stranu ka sredini, prateći paralelnu liniju, isto to ponovite i sa drugom stranom. Proverite da li ste presavili obe strane podjednako.
  3. Na kraju, okrenite savijenu košulju i sredite detalje: kragnu, džepove, rubove.

 

Kako biste olakšali sebi proces, možete koristiti parče tvrđeg kartona, izrezanog na dimenzije složene košulje i koristite ga kao model za savijanje.