Kako uvek izabrati savršenu garderobu?

Muski-stil

Odabir savršene odevne kombinacije može delovati teško jer muškarci vrlo često imaju tendenciju da gomilaju jednu vrste odeće,  a da drugom oskudevaju, što jednostavno otežava izbor.

Na garderobu čoveka utiče njegov lični stil, a on uvek u velikoj meri zavisi od načina života, profesije, sportskih aktivnosti i trenutne mode. Međutim, postoje neki osnovni  klasični  elementi  koji  ne podležu modnim promenama, trebalo bi svako da ih ima jer se mogu najlakše kombinovati . Da biste, dakle, dobili najbolju kombinaciju, dovoljno je da se poigrate sa nekoliko osnovnih komada, koji jesu klasični, ali nisu preterano uštogljeni.

Košulja, pre svega, najbolje definiše stil muškarca. Bela ili jednobojna košulja, klasičnog kroja ili blago strukirana, je odlična za formalni kontekst, međutim uz crne ili svetle farmerke je savršena kombinacija za casual prilike. Zatim prugaste ili karirane košulje, sve u svemu – košulje življih boja -odlično se uklapaju u look koji možemo definisati kao casual chic, a ukoliko su propraćene jenobojnom kravatom kontrast nijanse koja daje dodir elegancije, onda na taj način ističete business kombinaciju.

Elegantno i casual

Ko se nikada ne bi odrekao farmerki, može da se odluči za originalan model koji podrazumeva neformalan ali i prefinjen stil, ili još bolje, može da bira pantalone u nekoj neutralnoj boji – teget, sivoj, boji peska ili bež.

Uz sve to, možete nositi mokasine ili neke druge cipele tamnije ili neutralne boje, a patike ostavite za sportske aktivnosti.

Pulover sa V izrezom je savršen izbor svuda, elegantan je ali nije napadan, može se nositi ispod sakoa uvek je preporučljivo imati ga u klasičnim bojama: plavoj, sivoj, boji peska ili za one koji se usuđuju u ljubičastoj, zelenoj, bordo. Nije neophodno imati odelo ukoliko nemate priliku da ga nosite, sasvim je dovoljno imati sako sportskog kroja, sive, teget ili neke druge tamnije boje, koji se može nositi uz pantalone bilo kog modela, košulju i pulover.

Pulover V izrez

Sve u svemu osnovne stvari treba imati u neutralnim bojama koje su lake za kombinovanje. Kasnije, možete uvek dodati više boja kao i elemente ličnog pečata, ali sve je uvek mnogo lakše ukoliko imate dobru osnovu.