Karirane košulje - gde kupiti i kako ih nositi?

karirane-kosulje

Iako karirane košulje pripadaju sportskom i skoro uvek neformalnom kontekstu, uz malo originalnosti mogu lako da postanu dobar izbor za razne vrste prilika – idealne su za slobodno vreme, ali i trendi i chic izgled.

Tradicionalno i kulturološki, karirane košulje za muškarce su oduvek pripadale casual stilu jer asociraju na outdoor aktivnosti, posebno ako je nešto življeg dezena. Osim toga, široke karirane košulje, koje su obično od flanela, podsećaju na određeni socijalni, ili još bolje sportski sloj – skijaše, alpiniste, planinare, šumare.

Često je samim tim šireg kroja i preko nje se nosi topla i teška odeća. Kako nositi i uklapati karirane košulje, i zbog čega vam je potrebna jedna kvalitetna karirana košulja, saznajte u narednim redovima.

Karirane košulje – komad garderobe za sve prilike

Karirane košulje su komadi garderobe koji ne izlaze iz mode već decenijama unazad. Predstavljaju jedan od univerzalnih komada koji se moraju naći u svakom muškom ormanu. Razlog je jednostavan – karirani dezen podjednako se dobro kombinuje u sve stilove – od svakodnevnog, casual stila pa sve do formalnih stilova.

Karirane košulje obožavaju i mnoge subkulture, pa asociraju i na rokenrol, ali i hipster stil koji je naročito popularan dvehiljaditih. Još jedna prednost ovog dezena jeste što se podjednako dobro uklapa na različitim materijalima, odnosno nosi se tokom svih sezona – od debelih zimskih košulja, pa sve do letnjih lanenih košulja.

Investiranjem u kvalitetnu kariranu košulju, investirate u komad koji ćete moći da nosite na najrazličitije načine i postignete mnogo različitih stilova u zavisnosti od ostalih aksesoara i delova garderobe. Poput bele košulje, kožne jakne, jednobojne polo majice i rolki – i karirana košulja je jedan od komada odeće koji se moraju naći u svakom ormanu muškarca koji brine o stilu.

Kako nositi i uklapati karirane košulje?

Sve ovo ipak ne znači da karirane košulje ne mogu biti vrlo moderne i popularne iz sezone u sezonu. Imaju nešto mladalačko i zato su toliko dopadljive. Svi oni koji žele efekat alternativnog, a da pri tom podsećaju na velike rokere, jednostavno mogu da nose široku kariranu košulju sa svetlim farmerkama – ispod košulje se naravno nosi majica bele ili neke druge boje.

U svakom slučaju, pantalone treba da budu jednobojne, ne treba preterivati sa jos jednim dezenom kaoa, isto kao što treba izbegavati i kratke pantalone i šorts. Neutralne boje, kao što su – boja peska, siva, bež i slično, i meki materijali, poput flanela i somota su dovoljni za maštoviti country look.

Za one koji žele da nose kariranu košulju uz kravatu – žašto da ne? Neophodno je samo birati jednobojnu kravatu koja je iste boje kao i karo dezen i izbegavati bilo kakve šare na njoj. Podrazumeva se i to da je košulja slim ili custom fit tako da može da se nosi uz jednobojni sako.

Karirane košulje mogu itekako biti deo poslovnog ili formalnog stila, a upravo je ova uklopivost i nosivost razlog zbog koga je karirana košulja tako popularna već godinama unazad. Investirajte u kvalitetnu kariranu košulju i obogatite svoj stil i kolekciju, komadom koji ne izlazi iz mode.