Košulja sa duplom manžetnom

Dupla-manyetna-1

Košulja sa duplom manžetnom – Dupla manžetna, poznata i kao francuska manžetna je tip duge manžetne koja se presavija na pola. Ima rupice za dugmad na obe strane i one se pričvršćuju specijalnim dugmićima za manžetne. Ovaj tip košulje sa duplom manžetnom daje na ozbiljnosti i eleganciji.  Često se nose i uz poslovna odela ukoliko je važan sastanak u pitanju. Tradicionalno, ove manžetne treba da budu pola centimetra do centimetar duže od rukava sakoa.

kosulja sa duplom manžetnom

Rukavi sa duplim manžetnama nikad ne treba da se podvrću i ne treba da budu raskopčani. Jedino prihvatljivo rešenje koje može da dođe u obzir kao odgovarajuća alternativa dugmićima jesu svileni čvorovi, poznati kao i pesnice novca.  Ovi čvorići mogu da se nose na dva načina – tako što se rubovi manžetni dodiruju ili tako što se preklapaju jedan preko drugog. Kako muškarci imaju mnogo uži izbor od žena kad se radi o nakitu, dugmad za manžetne daju mogućnost ispoljavanja ličnog stila ili eventualnog nošenja skupog dragog ili poludragog kamenja i kristala.

dupla manyetna 2

Košulje sa duplom manžetnom šalju suptilnu poruku o osobi koja ih nosi – to je osoba koja brine o svom izgledu i ceni dodir elegancije i visokog stila. Svaki čovek od ukusa treba da ima bar jednu ovakvu košulju u ormaru.

James_Bond manzetna