Luksuzni satovi za muškarce - najpopularniji modeli

luksuzni-satovi-1

Luksuzni satovi su jedni od najpoželjnijih muških aksesoara. Na njega treba da se obrati naročita pažnja pri kupovini i pri oblačenju jer pored praktičnosti takođe može značajno da promeni celokupnu odevnu kombinaciju. Bez obzira da li želite sat koji biste nosili svakodnevno ili u isključivo svečanim prilikama, postoje brojni brendovi koji nude modele koji mogu igrati dvostruku ulogu i odgovarati obema prilikama. Evo naših top 9 preporuka.

CORNICHE

Doteran, muževan i odvažan. Corniche luksuzni satovi nude tradicionalan stil sa daškom modernosti . Sa misteriozno crnom podlogom i kazaljkama minimalističkog stila, pogodan je za dnevne i večernje prilike. Ukoliko je crno ipak preozbiljno za vaš ukus, ovaj model izrađuje se i u zlatno roze varijanti sa opcijom bele podloge brojčanika uz kontrast azurno plavih kazaljki inspirisanih Azurnom obalom i francuskom rivijerom.

corniche

MONTBLANC

Noviji među vrhunskim brendovima, pustili su svoj prvi sat na tržište 1997.godine. Njihov dizajn je sofisticiran sa osećajem za visoku modu i stil, a pošto su švajcarske izrade na njih se može osloniti jer je kvalitet zagarantovan. Njihov stil je klasičan sa talentom da prepoznaju moderno i na minimalan način ga primene na dizajn. Na drugom kraju spektra imaju i sportsku kolekciju koja pogoduje energičnim tipovima ličnosti koji su uvek u pokretu.

MONTBLANC

ZENITH

Zenitova priča je prilično interesantna – inspiraciju crpe iz avanturističkih priča i likova iz prošlosti, onih koji su ostavili bogato nasleđe sa svojih inspirativnih putovanja. Imaju više brojčanika u okviru jednog, baš kako bi marincima i avijatičarima iz prošlosti odgovaralo. Njihova „El Primo“ kolekcija ima jedan od najtačnijih mehaničkih mehanizama koje sat može da ima. Zenit je pravi luksuz u svetu ručnih satova.

ZENITH

BOVET

Luksuzni satovi sa najunikatnijim dizajnem u čitavoj industriji. Njihovi dizajneri danas inspiraciju traže u bogatom nasleđu džepnih satova. Ne samo da posebnu pažnju obraćaju na najsitnije detalje već satove ručno izrađuju žene umetnice što je, složićete se, prava retkost u okviru manufakture ručnih satova. Poznati su po svom visokom kvalitetu emajliranja ali i minijaturnom slikarstvu pošto se u okviru njihovog dizajna mogu naći precizni sitni radovi obojeni različitim bojama. Njihov rad oduzima dah.

BOVET

OFFICINE PANERAI

Jedan od najstarijih proizvođača satova, svoju manufakturu osnovali su davne 1860.godine u Firenci, u Italiji. Brend se ponosi italijanskom i švajcarskom izradom a italijanska obala i mornari bili su dašak inspiracije koju su primenili na dizajn. Ukoliko obratite pažnju na njihov dizajn primetićete i vojničke detalje, poput plavog, zelenog i braon kaiša uz kombinaciju cetvrtastog i kružnog kućišta sa podebljanim brojevim ana brojčaniku. Elegantan i izdržljiv sat precizne izrade.

OFFICINE PANERAI

LONGINES

Tradicionalan stil savršen za one koji tragaju za satom koji mogu da nose iznova i iznova a da uvek budu u trendu. Njihov dizajn je graciozan i prefinjen i odlično se slaže uz slogan brenda „Elegancija je stav“. Uz klasičan dizajn i posebnu pažnju na detalje već dugo godina opstaju na samom vrhu industrije satova. Od modela sa jednostavnim i čistim dizajnom do elegantnih komada od nerđajućeg čelika i onih odvažnijeg dizajna za muškarca u pokretu, obraćali su pažnju na detalje poput krunice i spona savršene izrade.

LONGINES

H MOSER & CIE

Luksuzni satovi ovog brenda teže se pronalaze na tržištu i prava su retkost. Ukoliko težite jednostavnom dizajnu čistih ivica na dobrom ste putu. Mala nezavisna porodica vodi čitav posao i trenutno izrađuju veoma mali broj modela.. Jedinstven dizajn po kom se prepoznaju najbolje ćete primetiti kroz „Endeavour Moon“ kolekciju u okviru koje preovlađuju tamne boje poput crne i teget sa zlatnim detaljima, pravo oličenje „ponoćne“ kolekcije, kako i samo ime navodi.

H MOSER & CIE

HUBLOT

Zvanični sponzori Fifa World Cup-a 2010. i 2014.godine garantuju preciznosti pri merenju vremena. Brend izuzetne popularnosti naročito među sportistima (Usain Bolt i Pele), dizajnira odvažne, muževne satove prilagodljive za svakodnevno nošenje. Uz sportsku notu prilično su izdržljivi i poseduju moćan i kompleksan brojčanik.

HUBLOT

PATEK PHILIPPE

Poslednji na našoj listi – porodica koji je svoj posao započela u Ženevi. Oduvek prepoznatljivi po kvalitetu i vrhunskoj izradi, smatraju se jednim od najfinijih ručnih satova na svetu. Onda kada je svaki detalj podjednako važan, pristupa se seriji testiranja pre puštanja određenog komada u prodaju. Patek Philippe je jaka i moćna kuća visokog kvaliteta koja od trenutka svog osnivanja održava raritet i prepoznatljiv identitet brenda.

PATEK PHILIPPE