Modni detalji – kako da upotpunite svoj izgled

modni-detalji

Mnogi muškarci se često pitaju na koji način bi mogli da obogate svoje odelo i koji su modni detalji. Takav poduhvat može biti zahtevan jer je prilično teško istaći se izgledom a pritom ne preterati. Pošto otmeno odelo treba da izgleda elegantno i uglađeno, dodavanje pogrešnih detalja može u potpunosti promeniti celokupan izgled kakvom ste prvobitno težili.

KRAVATE

Najbitniji i svakako najočigledniji način da osvežite odelo jeste kravata bez koje odelo ne izgleda potpuno. Ukoliko ste u obavezi da pazite na dress code ali i svojevoljno oblačite odelo i van kancelarije,  kravata ne mora biti uvek jednostavna i beživotna;bitno je držati se doze ozbiljnosti i izbegavati kravate koje na sebi imaju print likova iz crtanih filmova ili bilo čega što bi vas moglo okarakterisati kao detinjastu osobu. Za svaku priliku mislite o bojama odela koje nosite – ukoliko nosite mornarski plavo ili sivo odelo sa belom košuljom, možete uneti u svoj izgled ton razdraganosti upravo pravim odabirom kravate. Izaberite neki zanimljivi dezen poput kariranih modela ili modela sa takozvanim paisley printom.

modni-detalji-kravata

Svedite boje na minimum sa najviše četiri boje u kombinaciji. Što manje boja koristite, to ćete izgledati elegantnije i svečanije. Ukoliko se spremate za večernji događaj ili ceremoniju venčanja, možete eksperimentisati sa bojama i dezenima i pokazati svoj avanturistički duh, što se ne preporučuje pri odabiru garderobe za posao. Ključ je i u tome da izbegnete pravilo „sve se sa svim slaže“ tako što ćete na primer izbegavati kombinaciju kariranog i kariranog. Tako da iako želite da doprinesete svom izgledu na svež i inovativan način, uradite to držeći se suptilne palete boja.

DŽEPNE MARAMICE

Kicoški detalji na vašem odelu jesu dozvoljeni, mada češće pri neformalnom odevanju. Prisustvo džepne maramice nagoveštava da ne morate uvek da nosite kravatu. Ukoliko želite neformalan, ležeran izgled možete izostaviti kravatu u potpunosti, izabrati zanimljiv model džepne maramice i ostaviti gornje dugme košulje otkopčano. Džepna maramica je odličan način da dodate boju i karakter sakou. Uglavnom se izrađuju od svile i pamuka a pred vama su veliki izbor boja i dezena; što je džepna maramica šarenijeg dezena i boja, to vaš izgled dobija na ležernosti i opuštenosti. Ukoliko želite da kombinujete džepnu maramicu i kravatu i nosite ih istovremeno, nemojte ih uklapati tako da budu iste boje i dezena. Samo odaberite boje koje se međusobno slažu i dopunjuju i koje odgovaraju boji odela koje nosite. Previše boja i skrenuli ste sa pravog puta; izgledaćete nezgrapno.

modni-detalji-maramica

ŠNALA ZA KRAVATU

Spojnica za kravatu koristi se kako u praktične tako i u modne svrhe.  Odlično se slaže uz jednobojne kravate jer ih ističe i doprinosi teksturi i karakteru. Postoji širok izbor, od tanke poluge jednostavnog izgleda do onih unikatnog dizajna uglavnom izrađenih od zlata ili srebra. Korisna je i sa aspekta funkcionalnosti pošto sprečava gužvanje kravate. Najvažnije pravilo koje bi trebalo da sledite je da širina šnale nikada ne treba da premaši širinu same kravate.

modni-detalji-igla-za-kravatu

OSTALI DODACI

Svedoci smo sve češćih inovacija u svetu muške mode koji postaje svakim danom sve raznovrsniji.  Danas je odelo ogledalo  ličnosti i karaktera maškarca, a ne samo poslovna uniforma. Lančići za kragnu odlična su alternativa ukoliko ne želite da nosite kravatu a istovremeno ne želite da vam grudni deo ostane „prazan“. Moderni su, jedinstveni i često se nose tokom hladnijih meseci, u kombinaciji sa zimskim materijalima poput tvida i somota.

Broš kao interesantan i zaboravljen detalj može osvežiti sako. Dok džepna maramica odaje utisak nežnosti, broš na reveru sakoa  daće vam notu muškosti. I džepna maramica kao i broš bolje se slažu uz deblje, zimske materijale u poređenju sa na primer, lanom.

modni-detalji-rever

Poslednji ali ne manje važan elemnt kada se pominju modni detalji, lanac na kaišu izgleda odlično na odelima upečatljivih dezena – tartanu ili takozvanom herringbone (šara u obliku riblje kosti)dezenu. Daje odelu dimenziju uglađenosti, a ukoliko nosite trodelno odelo i želite da izbegnete kaiš, lanac se može pokazati kao dobar izbor. Određeni modeli suptilniji su od ostalih, mogu imati završnicu izrađenu od srebra ili niza perli. Ukoliko birate lanac u boji, najčešći i najkorisniji savet je uskladiti ga sa bojama odela.

modni-detalji-rever-primeri