Saveti za krupne muškarce – kako da se dobro obučete u skladu sa sopstvenom građom

krupni-muskarci

Nakon što smo pisali o savetima za niske muškarce, na red je došla priča o krupnijoj građi, pa ćemo se sada koncentrisati na garderobu koja odgovara ovom tipu građe. Svaki tip građe je lep na svoj način, i nema razloga da ne uživate u svojim omiljenim komadima garderobe ukoliko ste krupnije građe.

Veliki broj muškaraca krupnije građe ima problema sa pronalaženjem odgovarajuće veličine, pa će zato opcija šivenja košulje po meri biti posebno interesantna ovoj grupi. Košulje po meri osim što su odlična opcija za krupnije muškarce sa problemima sa pronalaženjem odgovarajuće veličine, odlična su opcija za svakog muškarca koji želi da u svom ormanu ima jednu košulju koja mu stoji kao salivena.

Ipak, to što je šivenje košulje pogodna opcija, ne znači i da je jedina. Postoji mnogo opcija koje kao krupniji muškarac možete da isprobate, a u narednim redovima nudimo vam savete koji će vam pomoći da se dobro obučete u skladu sa sopstvenom građom.

Hajde da vidimo koji su to saveti za krupne muškarce.

Muškarci krupnije građe treba da biraju ležerniji kroj

Muškarci krupnije građe treba da biraju ležerniju garderobu (classic ili regular) i jednostavne, tamnije tkanine, da bi vizuelno izgledali mršaviji. Dakle, treba izbegavati usku i kratku garderobu, pre svega od teških tkanina sa horizontalnim prugama!

Birajte košulje sa kragnama normalne dimenzije i iste boje kao ostatak košulje. Horizontalne pruge vizuelno šire, dok vertikalne izdužuju. Printovi su jako važni, a ako ne verujete, samo probajte ispred ogledala isti model majice ili košulje sa horizontalnim i vertikalnim prugama.

Vertikalne pruge izdužuju figuru, pa samim tim nećete izgledati tako krupno. Kada je reč o tufnama, preporučuje se da birate tufne srednje veličine – dakle ni previše sitne, ni previše krupne, budući da će srednje tufne najmanje isticati figuru.

krupan-covek

Obratite pažnju na visinu

Niskim muškarcima se preporučuju majice i košulje vertikalnih linija i tamnih boja. Izbegavajte teške tkanine, krupan karo, horizontalne pruge i svetle farmerke koje imaju iznošeni look. Visoki muškarci treba da prate opšta pravila, pa je njima kombinovanje garderobe dosta lakše.

Tamne nijasne biće vaš prijatelj, zbog toga uvek pre birajte crne pantalone i košulje, pre negoli pastelne i svetle boje, koje dodatno ističu i vizuelno uvećavaju. Previše kratke košulje i majice, dodatno će vas vizuelno “skratiti” zbog čega priliku dajte nešto dužim modelima.

Kada je reč o materijalima “teži” materijali poput somota vas mogu učiniti još krupnijim, buući da su zaista deblji, pa mogu dodati par cm u struku. Zbog toga uvek pre birajte prirodne, nežnije materijale koje će padati sa vas poput lana i pamuka. Lanene košulje su upravo iz ovog razloga odličan odabir za krupniju građu.

Na samom kraju, ali nipošto i najmanje važno – uvek tražite balans i sredinu. Izbegavanje uske odeće, i savet da izaberete šire modele, ne znači da treba da nosite isključivo oversized odeću, jer i to može imati kontraefekat.
farmerke

I da sumiramo, krupni muškarci treba da biraju:

  • Garderobu od tankog pamuka
  • Košulje i džempere sa vertikalnim prugama

Nasuprot tome, treba izbegavati:

  • Karirane majice i košulje
  • Komplete od somota
  • Džempere sa horizontalnim prugama
  • Teške i glomazne džempere

dzemper

 

background of colorful shirt on a hanger