Modni trendovi za jesen – zimu

modni-trendovi-1

Iako smo ove sezone dugo uživali u toplim danima i blagom suncu vreme je da se ozbiljno pripremimo za hladne zimske dane koji su pred nama. Ta priprema podrazumeva i čišćenje ormana i premeštanje toplije garderobe u prve redove, pa možda i kupovinu neke nove kao na primer par čizama, džemper ili vuneni kaput. Kako bismo pomogli da preuređenje ormana pred zimsku sezonu prođe što lakše, uputićemo vas koji su najsvežiji modni trendovi sezone.

Boja kože

Da, boja može biti trend. A ove jeseni i zime preporučuje se kombinovanje upravo ove boje sa raznoraznim odevnim kombinacijama. Možete nositi jednostavan džemper u ovoj boji ili košulju; sve dok ne planirate da je nosite na svečanom prijemu kombinacije po vašem ukusu su dozvoljene. Ova boja najbolje se slaže uz bogatu mornarsko plavu ili tamno braon boju.

dzemper

„Chelsea“ čizme

Ove jeseni Čelzi čizme vratile su se na velika vrata. Model na navlačenje odlična je alternativa modelima sa pertlanjem  i „chukkas“ modelu koji je dominirao prethodne sezone. Kako su postale popularne velikom brzinom, moguće je naći razne modele po isto tako raznolikim cenama, kako bismo rekli – za svačiji džep.

Modeli boje kože dobro će se slagati uz džins ili druge nijanse braon boje, poput kaki. Crni modeli sa dozom sjaja dobro se slažu uz tamno mornarski plavo ili sivo odelo ili pantalone. Modeli jake boje čokolade, poput „Loake 1880“ odlični su za svakodnevnicu i radne dane, naročito uz džins ili sivo odelo.

cizme

Rolke

Rolke su izuzetno raznovrsne, naročito popularne zimi i u kasnu jesen. Najčešće su jednobojne ali mogu biti i sa posebnom šarom i uvek naročite teksture. Mogu biti široke ili slim kroja, a uvek su tople i odličan izbor za hladne dane, naročito ukoliko se nose ispod odela.

rolka

Akten tašna i njene alternative

Prethodnih sezona rančevi su bili toliko popularni da smo skoro potpuni zaboravili na ostale vrste torbi u kojima možemo poneti dnevne potrepštine. Ipak, klasična akten tašna uvek izgleda  odgovarajuće uz odelo i poslovni sastanak.

Tamni kožni model „Lotuff Slim Zipper Briefcase“ pametna je investicija i kvalitetan klasik koji se prenosi sa generacije na generaciju.

Kada ne morate da nosite sa sobom mnogo ličnih predmeta, osim nekoliko dokumenata, tableta i mobilnog telefona, crni kožni portfolio odlična je alternativa.

torba

Kocke i karirano

Uvek su pravi izbor kada želite da oživite svoj stil i obučete nešto upadljivije od bež i raznih nijasni sive koje su karakterisrične za skoro svaku jesenju sezonu. Flanelske košulje su odličan odabir kako zbog toplote koju nude tako i zbog sveže i raznovrsne palete boja. Idealne su za opušteni vikend ili veče sa prijateljima.

Za punije vunene kapute i  jakne predlažu se nežnije i prefinjenije karirane šare, primetne ali neupadljive. Isto važi i za odela: sako sa duplim kopčanjem i otmenom tek primetnom kariranom šarom zgodna je alternativa istom modelu jednostavne sive nijanse.

karirana-kosulja

Tehničke sprave kao modni dodaci

Slušalice koje možda niste skidali sa ušiju tokom letnjih meseci možete prošetati gradom i tokom kasne jeseni. Naravno obratite pažnju na kvlitet zvuka ali i dizajn.

slusalice

Pleteni džemperi

Ove sezone deblji modeli džempera ponovo su u modi. Birajte što toplije i što deblje materijale i dodaćete svom izgledu potpuno novu dimenziju. Mogu se nositi preko oxford modela košulja, a sa vrstom pletiva se uvek možete poigravati i voditi sopstvenim ukusom.

pleteni-dzemper

Novi modni trendovi kaputa

Uvek možete bar po malo promeniti  izbor kaputa ili jakni koje nosite. Biranjem netradicionalnih boja, poput boje peska, unećete blagu promenu u dosadašnji izgled i najverovatnije se osećati zadovoljnije. Slično tome, modeli koji izgledaju na vama  bar za jedan broj većiodgovaraće vašoj silueti  a zadržati notu konzervativnosti neophodnu za poslovni dan. Ukoliko želite da unesete novinu i zamenite stari dobri vuneni crni kaput novim, jedan od ova dva predloga mogu vam biti od pomoći da započnete sopstvenu potragu.

kaput