Modni trendovi za proleće/ leto 2016.

modni-trend

Safari

Dok se takozvani „safari“ stil često izražava kroz modne detalje i militante dezene, dizajneri su krenuli novom, neutabanom stazom i 2016-tu obeležili avijatičarskim motivima ranog 20-og veka.

Preovlađuju zemljane nijanse i braon boja, šeširi sa širokim obodom, majice sa širim okovratnikom  i lagane ešarpe. Sa druge strane tu su i kolekcije takozvanih „field“jakni, jednodelnih ženskih kupaćih kostima, prsluka sa mnoštvom džepova. Kolekcije su inspirisane odećom britanskih vojnih snaga koje su tokom Drugog svetskog rata bile smeštene na severu Afrike.

modni-trendoviKubanska kragna

Taman kada smo počeli da se navikavamo na modu košulja sa kratkim rukavima, dizajneri pred muškarce stavljaju novi izazov. Kubanska kragna na košulji, otvorena i neobična,  bila je omiljena među starijom gospodom 50-ih godina prošlog veka.  Ukoliko ste među onim muškarcima kojima je klasičan Oxford kroj već odavno dosadio, kubanska kragna za vas biće pravo osveženje. Birajte neutralni i smiren dizajn, sa košuljom uvučenom u pantalone sa širom nogavicom, kako biste postigli potpuni stil i izgled iz 50-ih.

kubanska-kragnaSportska garderoba

Ako je 2015-a bila godina kada je „atleticizam“ uzeo maha, onda je 2016-a godina svakako godina vrhunca ovog novog trenda u modnoj industriji, sa nekim od najjačih imena na čelu. „Athleisure“ kako se originalno navodi predstavlja modni trend u okviru kog se garderoba koju bismo inače nosili na treningu ili u teretani, oblači i za neke druge prilike, kao na primer kada odlazimo na posao, viđamo se sa prijateljima ili prisustvujemo nekom ležernijem događaju. Jednostavnije – sportska garderoba postaje svakodnevnica bez obzira da li se bavimo sportom ili ne. Počnite da pratite ovaj trend postavljajući prioritete, a to bi trebalo da budu materijali koje želite da nosite: najlon-koji postaje sve popularniji, lagani pamuk i gore teks su materijali koje dizajneri koriste kako bi predstavili garderobu budućnosti. I najbitnije, uzmite u obzir kontraste; sada je potpuno prihvatljivo zajedno nositi odelo i patike ili jaknu i košulju sa kravatom.

trendiNijanse zelene

Kao i uvek, militantni uticaj nastavlja da maršira svetom muške mode, sa nijansama vojnički zelene koja ide od tamne maslinasto zelene do svetle kaki nijanse, a koje su prethodnih godina predstavljale „Calvin Klein“ kolekciju. Ove sezone, paleta boja se proširuje na nijanse „flaša“ zelene ( „Burberry“) i žada („Brioni“).  Svakako najjednostavniji trend koji možete pratiti. Zapamtite da se neutralne i blage niajnse bilo koje boje najbolje kombinuju sa laganim i suptilnim kontrastima u boji i teksturi , pa i kod biranja prave zelene uvek imajte balans na umu.

modni-trend-zelenoJakna preko jakne

Slojevito oblačenje pored toga što je često veoma praktično sada pokazuje i svoj modni potencijal.  Iako na papiru možda izgleda suviše nezgrapno, u stvarnosti predstavlja idealan način da uklopite različite boje, dizajn i teksture. Pažnju obratite na težinu materijala i kroj. Kako biste sprečili proces nepotrebnog preznojavanja, birajte lagane materijale poput pamuka, lana ili najlona. Takođe, unutrašnji komad garderobe neka bude kraći od spoljašnje jakne ili dukserice.

jakneŠiroke nogavice

Opuštanje se nastavlja. Iako duži niz godina nismo imali prilike da vidimo par pantalona sa širim nogavicama koji je zapravo nosiv, 2016-a nam konačno pruža to zadovoljstvo. Pantalone sa opuštenim nogavicama dozvoljavaju koži da diše tokom letnjih vrućina. Takođe, već je svima dosadilo uvalečenje nogu u besmisleno uske nogavice. Ove sezone, oni hrabri biće prvi koji će kupiti par pantalona sa „viškom“ materijala oko nogu. Birajte modele koji dozvoljavaju nogama da dišu, ali svakako ne previše; „samuraj stil“ još nije zaživeo.

pantalone