Muške sandale – 5 načina kako da ih nosite

sandale

Muške sandale i polemika za i protiv čini se kao da nikada ne jenjava. Istina je da ukoliko dospeju u pogrešne ruke mogu uticati na čitav izgled, negativno. Kako ne biste izgledali nezgrapno a opustili svoja stopala u predstojećoj prolećnoj i letnjoj sezoni, evo pet jednostavnih načina kako i kada ih možete nositi, naravno sve dok sija sunce.

Muške sandale uz odelo

Pretrpano socijalnim sadržajima i druženjima, leto je idealna prilika za oblačenje odela. Vrlo verovatno do sada niste ni pomišljali da na lagano laneno ili pamučno odeloobujete sandale. Ovo je moćna kombinacija koju bi svakako valjalo izbeći pri ceremoniji venčanja ili događaju koji nalaže striktan dress kod.

Sa druge strane, u prilikama kada vam je prostor za kreativnost i eksperimentisanje širom otvoren, pravi način da se istaknete iz gomile stilom i prefinjenošću biće jedan sofisticirani kožni par sandala. Idealno za otmeno a ležerno veče.

Ključ je u minimalizmu- ostatak garderobe ne bi trebalo isticati. Detalji su minimalni, savet je izostaviti kravatu, a majica ili košulja trebalo bi da budu krojene od jednostavnih materijala i mirnih boja. Dopustite sandalama da govore umesto vas.

muske-sandale

Muške sandale uz raznoliku garderobu

Neosporna elegantna alternativa japankama, dobar par sandala sa dva kaiša, naročito se slaže uz pantalone i majicu ili mušku košulju sa blejzerom.

Kombinujte lagani blejzer i košulju uz sandale za letnji prefinjen „look“ i savršen balans između uštogljenog i nemarnog izgleda. Birajte slim kroj pantalona ili podvrnute chino modele kako biste kreirali siluetu u kojoj vaše nove sandale mogu doći do izražaja.

crne-sandale

Muške sandale uz sportsku garderobu

Da budemo iskreni nema ničeg sportskog u sandalama. Ali to ne znači da ne mogu da izgledaju dobro uz određene sportske modele garderobe ukoliko ste tip muškarca koji upravo takvu garderobu i preferira.

Postoje brojni modeli na evropskom i svetskom tržištu, a neki od najpoznatijih su „Teva“ i „Suicoke“ kao masteri sportskih sandala, koji bi na savršen način upotpunili ovakav izgled i stil, ali i jednostavan par crnih sandala sa tankim kaiševima odlično će ići uz široku sportsku majicu, chino pantalone i bomber jaknu.

sportske-sandale

Muške sandale uz bermude i šorts

Kada govorimo o kombinaciji šorts-sandale, bitno je zadržati liniju šarma i otmenosti i birati dobro skrojen par. Šorts ili bermude možete kombinovati uz košulju dugih ili kratkih rukava sa nekim zanimljivim havajskim printom.

Ovakva kombinacija najpogodnija je za vreli letnji dan jer ćete sa plaže moći da uđete u bilo koji bar na osveženje a da ne morate da trčite u hotel na preobuku, a uz to bićete najsmelije i najbolje odeveni muškarac u bilo kojoj prostoriji u koju ušetate. Garantovano.

braon-sandale

Muške sandale uz uski džins
Ako gore predložene ideje previše odskaču od vašeg prepoznatljivog izgleda, integrišite ono što vam se dopada u već postojeći garderober i probajte da kombinujete sandale uz dobar „skinny“ džins .

Uz džins najbolje je odabrati par sa dva ili tri kaiša sa debljim đonom kako bi uz mršavi džins i dalje izgledali muževno. Modeli sa tankim đonom mogu izgledati pomalo dečački naročito uz takav model farmerki. Nosite crnu ili belu jednostavnu polo majicu, ležerno a efektno. Idealna kombinacija za svaki dan.

Ray-Ban naočare kao dodatak mogu zaokružiti čitav izgled i dati finu završnicu.

papuce