Muški džemper Kardigan – saveti za nošenje

muski-dzemper

Muški Džemper Kardigan, pravi klasik među muškom garderobom, od nedavno je postao nezamenljiv komad odeće u ormanu svakog savremenog muškarca.

Zahvaljujući beskrajnoj raznolikosti modela – dugački ili kratki, pamučni, mešavina vune i svile, od kašmira, nošen kao zamena za jaknu ili ispod kaputa, kardigan muški džemper jeste veoma bitan komad garderobe, raznovrstan, prilagodljiv i pogodan za svaku priliku.

Iako muškarci, naročito mlađe generacije, radije nose obične džempere, kardigan muški džemper veoma lako može da se prilagodi bilo kom stilu, dodajući pritom crtu originalnosti i različitosti kako kod klasičnog tako i kod pomodnog oblačenja.

 

Predlozi kako da kombinujete kardigan muški džemper

Nakon odabira prave veličine koja odgovara našoj građi, kao i boje koja najbolje pristaje uz ostatak garederobe koju imamo u ormanu, shvatićemo da je kardigan muški džemper idealan komad garderobe koji savršeno pristaje uz svačiji stil i izgled. Može se kombinovati:

  • sa košuljom i kravatom, uz klasično muško odelomuski-dzemper-kardigan

  • uz otmen i smeo stil sa košuljom i leptir mašnom, zajedno sa sportskim sakoom

muski-dzemper-kosulja

  • uz sportski šik stil i kombinaciju džinsa i majicemuski-dzemper-pantalone

U svakoj kombinaciji, kardigan muški džemper ostaje jedinstven odevni predmet koji se može kombinovati na različite načine. Nošen ispod jakne, sportskog sakoa ili sam, daleko je funkcionalniji od bilo kog drugog komada muške garderobe, jer takođe može da se nosi skoro tokom cele godine, u jesen, zimu i proleće. Idealan za promenjivo vreme i česte temperaturne razlike, može se obući i svući sa lakoćom,a ukoliko ga nosimo ispod kaputa ili sakoa predstavlja dobru zaštitzu od hladnoće tokom zimskih dana.

Kako izabrati idealan model za kardigan muški džemper

Kardigan muški džemper visokog kvaliteta treba da bude dovoljno udoban u predelu oko pazuha, a kada je zakopčan trebalo bi da prekriva kaiš. Kada model savršeno pristaje, naglašava torzo i ramena a sužava struk. Kardigan muški džemper može imati dugmiće ili rajsfešlus. Modeli sa rajsfešlusom pogodniji su za ležernije događaje i opušteniju atmosferu.

Kardigan muški džemper može se nositi raskopčan, naročito kada želimo neformalan, svakodnevni izgled, ali čak i kada ga nosimo zakopčanog, savetuje se da prvo ili prva dva dugmeta ostanu nezakopčana, radi usaglašavanja sa ostatkom odevne kombinacije i kako bi se upotpunio celokupan izgled.

muski-dzemper-kravatamuski-dzemper-kardigan1