Muški pleteni džemperi - saveti i zanimljivosti

muski-pleteni-dzemperi

Pletena muška garderoba nikada nije svrstavana u elegantnu mušku konfekciju, smatrana je sportskom i ležernom kako zbog svog izgleda tako i porekla. Engleska gospoda i plemići tokom 19. veka oblačili su vunene džempere tokom obavljanja aktivnosti na otvorenom, poput kriketa, pola i biciklizma i na taj način pleteni džemperi su postali simbol ležernog i opuštenog izgleda.

Danas, pletena garderoba pogodna je za skoro sve prilike – uklapa se i uz prefinjen i otmen podjednako dobro kao i uz originalan ulični stil. U oba slučaja, muška pletena garderoba ima važnu ulogu, a ponuda ovih komada garderobe na internetu je široka i potencijalnim kupcima nudi se veliki izbor različitih modela i cena.

muski-pulover

Cena, koja je zapravo jedan od glavnih faktora, može nam biti mudar vodič kako bismo došli do komada garderobe visokog gkvaliteta. Cena je veoma često dobar pokazatelj kvaliteta materijala i ručne izrade. Pleteni džemperi od kašmira su poznati po svom dragocenom predivu i uglavnom za njih treba izdvojiti više novca. Ovakvi pleteni džemperi izrazito su elegantni ali istovremeno i delikatni i nežni pa im je stoga pri pranju neophodno posvetiti svu pažnju.

 

Vuneni Pleteni džemperi

Vuna kao prirodno vlakno, svakako je bolji izbor od sintetike, jer garantuje udobnost i trajnost odevnog predmeta. Takođe, visok kvalitet prirodnih vlakana skoro da ne ostavlja tragove ćebanja, koje se najčešće stvara na manje kvalitetnim materijalima. Druga vlakna, poput pamuka, lana i svile pogodniji su za modernu, letnju i ležernu garderobu. Muška pletena garderoba je prefinjena i raznovrsna i pristaje svakom tipu građe. Jednobojni pleteni džemperi sa V izrazom savršeni su za nošenje ispod sakoa zajedno sa košuljom i kravatom. Pleteni džemperi sa običnom kragnom okruglog kroja i svima poznati raznobojni romb dezeni idealni su za ležerne i šik kombinacije, dok su rolke i polo majice idealne za one koji ne nose košulje i kravate i lako se kombinuju uz taman i plavi teksas. Pleteni džemperi sa vezom u obliku pletenice odličan su izbor za zimski „outfit“, i mogu sekombinovati uz sportski ali i prefinjen stil.

vuneni-dzemperi-u-boji