Najpopularniji muški satovi za putovanja

sat-za-putovanje

Najpopularniji muški satovi za putovanja ističu se posebnim performansama. Idealni su saputnik na poslovnim putovanjima. Ako zaboravimo samo na trenutak mogućnost mobilnog telefona da barata vremenskim zonama i setimo se svih onih aerodromskih bezbednosnih provera, podsetićemo se da vredan ručni sat može da nam služi mnogo dalje i više i na destinacijama gde telefon možda i neće.

Granice hronologije se konstantno pomeraju ka sve finijoj i savršenijoj izradi. Pa iako poslovno idete samo do obližnje zemlje a ne čak na drugi kraj planete, posedovanje jednog ručnog klasika svakako se isplati. U nastavku vas čekaju najpopularniji muški satovi za putovanja koje bismo posebno izdvojili.

Citizen Promaster Navihawk GPS

Smart telefon koji posedujete u mnogo slučajeva nadmašiće sve pogodnosti ručnog sata. Bar dokle god imate signal. I baterije. Ipak, Citizen Promaster pobediće vaš iPhone u svakoj rundi. Sateliti podešavaju kazaljke sata u 40 vremenskih zona ili 27 svetskih gradova u roku od samo 3 sekunde. Radi na dnevnu svetlost , prati tačan kalendar i vodootporan je na dubini do 100 metara. Sa cenom od 995 funti spremni ste da putujete oko sveta.

citizen-promaster-navihawk-gps
Tudor Heritage Advisor

Tudor je brend sa istraživačkim nasleđem. Priključio se britanskoj „North Greenladn“ ekspediciji 1953.godine a prošle godine bio je deo ekspedicije „James Bowthorpe“niz reku Hadson. Heritage Advisor predstavlja moderan okret u odnosu na originalan model iz 1957.godine uz novi unapređen mehanizam bez mogućnosti prestanka rada i to za cenu od 3,550 funti.

tudor-heritage-advisorFrederique Constant Worldtimer

Interesantan dizajn sa ugraviranim globusom na sredini brojčanika i kućištem od čelikapogodan je za svaku priliku, od poslovnog sastanka do koktel pića i opuštene večere sa prijateljima. Svetske vremenske zone ispisane su na rotirajućem prstenu što vam omogućava da u sekundi saznate tačno vreme bilo gde na planeti.

Cena: 2,890 £

frederique-constant-worldtimer
Pierre Arpels Heure d’Ici

Francuski juvelir Van Cleef & Arpels potpuno je izmenio vizuelni prikaz tačnog vremena. Umesto brojčanika od 360 stepeni, na njemu su dva okrugla prozora pozicionirana na mestu gde bi trebalo da stoje pokazatelji za 11 i 5 časova i zapravo pokazuju vreme kod kuće i na destiniciji ka kojoj ste se uputili.

Polu-brojčanik smešten između ova dva okrugla prozorčića prikazuje minute. Potrebno je malo vremena kako biste se navikli na nešto novo poput ovoga, ali jednom kada uspete, pri kupovini narednog modela zapitaćete se da li uopšte želite da se vratite na stari, tradicionalni brojčanik.

Cena: 29,300 £

pierre-arpels-heure-dici

Farer Barnato

Dobra vest je da ne morate isprazniti bankovni račun kako biste kupili pogodan sat za putovanje. Farer je novi britanski brend inspirisan avanturom, a svaki model nazvan je po nekom istraživaču. Barnato model je počast Dijani, prvoj ženi Britanki koja je probila zvučni zid.

Dodatna crvena kazaljka pokazuje vreme druge vremenske zone. Dostupan je po ceni već od 420 £.

farer-barnatoRolex Yacht- Master

Prema „Forbes“-u, velika zlatna kruna svetski je napoznatiji brend satova i 64.najpoznatiji brend uopšte, nalazi se između Porsche-a i Lexus-a.
Prefinjen dizajn uz neosporiv kvalitet koji trpi sunce, kišu, pesak, morsku vodu i još mnogo toga, već od 16,250 £.

rolex-yacht-master