Najbolje obučeni muškarci  festivala u Kanu 2016.

cannes2016

Crveni tepih uvek je dobra prilika da potražimo odevnu inspiraciju među svim muškarcima koji naročito vode računa o tome šta taj dan oblače. Svake godine svetska modna elita skuplja se na francuskoj obali a kanski festival trudi se da bude što bolji domaćin nekim od poznatih modnih ikona.

Sakupili smo nekoliko zanimljivih i odvažnih ovogodišnjih primera za vas, kako biste pronašli ono što vam se najviše dopada i možda uskoro neku ideju primenili i u praksi.

Chris Pine

Chris-ovo sivo odelo sa duplim kopčanjem potvrđuje prvo modno pravilo – budite svesni svoje građe. Krojač će uvek bez greške napraviti odelo po vašim merama, ali na vama je da pravilno odaberete model koji na najbolji način ističe vašu figuru. Ukoliko ste jače građe i šireg grudnog i ramenog dela, sako sa duplim kopčanjem ističe taj deo tela još više pa može izgledati neskladno sa ostatkom garderobe. Visokim i tankim muškarcima poput Chris-a ovaj model sakoa naročito dobro pristaje jer naglašava ramena i vizuelno čini grudni deo širim.

Chris-PineEdgar Ramirez  

Klasično i bez greške. Ukoliko nemate problema sa kilogramima i uvek izgledate poput Edgara ne morate mnogo da razmišljate – klasičan smoking sa duplim kopčanjem i leptir mašna uvek su dobar izbor.

Naročito kada se slim-fit pantalone prelamaju tačno pri dodiru sa otmenim cipelama – tako noge izgledaju duže, a muškarac viši, elegantniji i jednostavno neodoljiv.

edgar-ramirezLaurent Laffite

Možda šale domaćina na ovogodišnjem otvaranju festivala nisu bile najprikladnije ali garderoba sigurno jeste. Ako volite da izgledate opušteno i ležerno čak i onda kada nosite ozbiljnu i formalnu garderobu, njegova kombinacija sivog dvodelnog odela i patika vredna je kopiranja.

Kravatu ostavite kod kuće i aksesoarima upotpunite izgled.

laurent-lafitteMark Ronson

Čak i kada gostujete na kanskom festivalu nema ničeg pogrešnog u malo ekstrvagancije i eksperimentisanja. Gospodin Ronson kroz ovu sezonu vešto predvodi stil 70-ih sa somotskim sakoom sa širokim reverom koji se presijava na plavo.

Sa leptir mašnom, definitivno bi izgledao nezgrapno i čudno, pa tako birajte ležernu mušku košulju sa printom i otkopčana prva dva dugmeta.

mark-ronsonRyan Gosling

Više nema dileme oko toga da li ovaj glumac zna da se dobro obuče za prilike poput ove, ali njegov ovogodišnji izbor predstavlja savršenstvo letnjeg otmenog stila.

Kada nosite odelo držite se klasike, ali nekoliko dugmadi može ostati otkopčano kako ne biste izgledali niti se osećali uštogljeno.

ryan-goslingAdam Driver

Za prilike kada je otmeno odelo ulaznica za događaj, crna kravata retko će izostati. Sa primerom koji nam Adam daje, i odabirom malo drugačijih cipela, nećete izgledati kao da ste pošli na sahranu. Crne cipele od meke prevrnute kože bile su popularne tokom nekoliko prethodnih sezona, te ne treba da vas plaši mala promena i odabir „opuštenije“ obuće.

adam-driverJack O’Connell

On nam daje lekciju kako lako i u nekoliko sekundi privući bliceve fotoaparata na premijeri. Njegov ovogodišni izbor je hrabar i pun samopouzdanja – kombinovao je tamno plavo odelo sa još tamnijom košuljom. Na njegovom primeru lako možemo da vidimo da se eksperimentisanje sa nijansama isplati.

jack-oconnellOliver Chesire

Za većinu muškaraca, smoking bez leptir mašne ili čarapa, uz odabir braon cipela predstavlja odstupanje od svih poznatih i nepoznatih modnih pravila. Međutim, ukoliko ste Oliver Chesire i vaš sako i pantalone imaju savršen kroj, to samo pokazuje da ste upoznati sa svim modnim pravilima, toliko mnogo da znate koliko ta pravila možete „saviti“ i zaobići.

oliver-cheshireClive Owen

Crveni tepih nije jedino mesto i prilika da zvezde pokažu da imaju stila. Pri ukrcavanju u avion Clive Owen nam je svima dao domaći zadatak – teget odelo obukao je preko laganog džempera a vrat prekrio svilenom ešarpom. Par patika u boji sličnoj odelu su savršena završnica zajedno sa okvirom naočara sa imitacijom šare kornjačinog oklopa.

clive-owen