Nekoliko sugestija za poslovne muškarce

poslovno-odelo

Da biste stvorili i preneli na druge dobru sliku o sebi, važno je da izaberete pravu odevnu kombinaciju, ne zaboravljajući svoje lične osobenosti i priliku. Generalno gledano, poslovni muškarci baziraju svoj stil na klasičnoj odeći kao što su odela, kaputi, košulje, cipele, kravate i sat. Dobra ideja je da u vašem ormanu napravite prostor za poslovnu odeću kako biste brzo odabrali pravu kombinaciju. Posebnu pažnju treba da obratite na košulje za posao, na kvalitet tkanina i veličinu koja će vam obezbediti udobnost tokom celog dana.

kako-nositi-kravatu

Odela su glavni deo poslovne kombinacije. Poželjno je da ih imate u najmanje dve klasične boje, bilo da su to crna, teget ili siva. Ako volite originalnost možete izabrati odelo na take linije, prsluk, jaknu na duplo kopčanje ili elegantni kaput.

Poslovna košulja treba da bude napravljena od prirodnih, kvalitetnih materijala i u veličini koja odgovara vašoj figuri da biste je bez problema mogli nositi ceo dan ispod odela. Najbolje je imati nekoliko vrijanti – u klasičnoj i elegantnoj beloj i svetlo plavoj nijansi, na tanke prugice i sa duplim manžetnama. Ako želite da istaknete svoju ličnost, poslovnu košulju možete izabrati u nekoj drugoj boji ili dezenu, ali neka bude svetlije nijanse.
Kao sto znamo kravata ne sme izostati iz poslovnog garderobera: svako treba imati bar nekoliko izbora – kravatu u neutralnoj boji, na linije ili sa diskretnom šarom. Kravata je dodatak kojim mozete iskazati svoju osobenost I efektnijim bojama. Najbolje je kupiti nekoliko kvalitetnih kravata koje će odolevati vremenu.

odelo-i-kravata

I na kraju neizostavan je par koznih crnih i braon cipela.
Uvek imajte na umu da vas stil govori o vama, stoga ima uticaj na stvaranje slike o vama kod drugih ljudi. Prilagodite poslovne kombinacije svojoj ličnosti ali nemojte ići u krajnost sa intenzivnim bojama i istaknutim detaljima. Kada je poslovni stil u pitanju klasika (jednostavnost) je siguran izbor.