5 neutralnih kombinacija za proleće i leto 2016.

neutralne-kombinacije

Tamnu garderobu stavite na dno ormana i spremite se za leto kombinujući blage i svetle boje. Ove letnje sezone svetle nijanse su novi klasik  i preuzimaju primat. Zaboravite tamne zimske boje i prigrlite novi trend: svetlu boju peska, karamele i čuvenu „camel“ nijansu.  Evo nekih zanimljivih kombinacija kako bismo vam zagolicali maštu i podstakli samopouzdanje da i sami eksperimentišete i ove sezone budete kreativni.

Camel kaput + beli džins

Naizgled čudna kombinacija koja nas podseća na nezaboravne „Mućke“ i čuvenog Del Boja, ali Del je ove sezone pogodio pravu kombinaciju. Ova dva komada garderobe iako su inspirisana 90-im godinama predstavljaju pravo osveženje , a možete ih nositi i na posao i na ležerna druženja. Ipak treba obratiti pažnju pri kombinovanju ovakve odeće jer vam dobar stil lako može iskliznuti iz ruke. A sigurno ne želite da izgledate poput tinejdžera koji se upravo vratio iz provoda na Ibici. Uklopite izgled klasičnom Oxford košuljom i parom uglađenih mokasina ili novim belim patikama. Tako ćete izgledati elegantno i uredno.

Imajte kroj na umu;  izbegavajte dečačke iscepane modele pantalona i birajte komfor, te izbegavajte preuske nogavice koje polako izlaze iz mode i birajte klasičan slim fit kroj, podvrnite nogavice, sakrijte čarape i eto novog i svežeg prolećnog izgleda.

neutralna-camel
Bež odelo + bela košulja

Mnogi koriste pojam „bež“ kao sinonim za dosadno. Ove sezone postaje sve osim toga i predstavlja pravi lek protiv dosade i već viđenog i iznošenog teget odela. Daleko od monotonije na koju možda podseća, bež je prilično „prisutna“ boja. Što znači da ćete privlačiti pažnju i bez posebnih modnih detalja.  Izbegavajte kravate i džepne maramice jarkih boja.  Za promenu probajte zagasite boje poput boje vina (burgundy), plave ili sive. Ostanite konzervativni pri izboru cipela.

Iako je dobra šara na tkanini odela uvek dobrodošla, kod bež odela savetuje se jednostavnost. Šare na bež odelu jednostavno ne izgledaju dobro.  Ukoliko ste ipak zainteresovani da istražujete i svom svetlom odelu dodate jači karakter, uradite to izborom zanimljivih materijala, poput lana koji je bogat teksturom i odličan izbor za letnje venčanje, na primer. Još jedna pozitivna stavka kod kupovine bež odela jeste ta što delove možete kombinovati i sa drugom garderobom, što nas dovodi do…

camel-odeloSvetli komadi garderobe

Šivenje danas nije ono što je nekada bilo. Prethodnih godina sve više se šije ležernija garderoba, ne nužno cela odela. Ukoliko vas zanima šivenje po meri a vaš stil se ne može baš opisati kao elegantan, zamenite košulju majicom sa okruglim okovratnikom, brogerice patikama i probajte da kombinujete  chino cipele, pantalone i blejzer  u bojama poput bele, bež ili boje kože. Težite čistom izgledu i minimalizmu te ograničite tonove na maksimum dva odevna predmdeta, dok jedan uvek treba da bude svetliji od ostalih.

svetlo-odeloTamnija jakna + sive pantalone

Svako bi trebalo da u garderoberu ima bar jedan par sivih pantalona bez obzira da li su kupljene kao deo odela ili zasebno, i bez obzira da li su ležernijeg ili otmenijeg kroja. Ukoliko želite da nosite svetlije nijanse a niste na to navikli, par sivih pantalona može biti pravi način kako da „posvetlite“ svoj outfit. Najbolja stvar kod sivih pantalona jeste raznovrsnost boje cipela koje uz njih možete nositi. Uklopiće se uz većinu nijansi pa ste slobodni da izaberete svoj omiljeni par.

Jakna tamnijih tonova ne bi trebalo da bude problem. Bilo šta od bomber jakni do mantila, dolazi u obzir

kozna-jaknaNeutralne nijanse + kontrast boja

Kombinacijom neutralnih boja koje su baza odevne kombinacije (pantalone, sako, jakna)  i dodatkom kontrastnih nijasni poput narandžaste ili zelene ne možete pogrešiti naročito ne ove prolećne sezone.

Trik je u tome da poznajete  granice. I zapamtite da više od jedne jarke boje ubija sklad odevne kombinacije.

svetle-boje

 

Izvor: http://www.fashionbeans.com/2016/light-neutrals-combos/