Otmeni i zadovoljni i kada krene seda kosa

sede-vlasi

Čak i najbolje odeveni muškarci mogu zapasti u krizu samopouzdanja kada pogled u ogledalu otkrije novine na glavi kao što je seda kosa. Pre nego što uplovite u za muškarca nove vode, ili iz besa ofarbate mlade izdanke, dajte sedima šansu.
Pre mirenja sa činjenicom da pri prvoj pojavi sedih vaš život otmenog , sređenog i privlačnog muškarca kreće nizbrdo, prihvatite činjenicu da počinjete da sedite raširenih ruku i videćete kakve sve pozitivne novine to može uneti u vaš stil.

Zašto neki muškarci rano osede?

Većina muškaraca u današnje vreme veoma brzo počne da sedi dok postoje i oni koji zadržavaju svoju boju vlasi i u tridesetim.

I dok muškarce muči pitanje kako i zašto su tako brzo počeli da sede, priskačemo u pomoć sa odgovorom. „Kosa počinje da sedi onog trenutka kada pigment odgovoran za boju kose prestane da se formira“, kaže Debora Gejl iz kompanije „The Refinery“, koja posluje od januara 2000. godine u u Londonu i predstavlja jednu od najpoznatijih kompanija koje se bave negom lica, kose i brade.

Bez obzira na genetiku i telo, životni stil takođe igra veliku ulogu. Iako sklonost ka ranom sedenju može i često jeste nasleđena, stres i nepravilna ishrana su podjednako uticajni; sprečavaju telo da proizvodi vitalne supstance i materije koje uključuju i pigment melanin.

Da li pravilna ishrana i manje rada mogu da uspore proces sedenja?

Do izvesnog stepena ali ne treba očekivati čuda. Bolja ishrana, više vežbanja i odlazak na spavanje u dogledno vreme svakako će dati rezultate, ali ukoliko ste nasledili jak „sedi gen“, onda ni voćna salata i odlazak na spavanje u 21h nećebiti od prevelike pomoći.

„B-vitamin, selen i jodom bogate namirnice navodno pomažu pri usporavanju ovog procesa“, navodi Lili Dilon, jedan od vodećih stručnjaka „Ruffians“-a. Dodatak brusnica u jutarnju ovsenu kašu može takođe pomoći.

siva-hrana

Koja frizura najbolje ističe sedu kosu?

Ukoliko ste se pomirili sa neizbežnim i prihvatili svoj novi izgled, logično je da želite da sa svojim novim stajlingom izgledate najbolje moguće. Biće vam potrebno dobro šišanje kako biste istakli ono najbolje i pomalo se pravili važni. „Kratko ošišana kosa ističe sede vlase“, dodaje Gejl.

seda-kosa

Kao inspiraciju, pogledajte frizuru Nik Vustera, ikone uličnog stila, čiji duži gornji deo i kratko ošišane strane stvaraju utisak galantnosti i neposrednosti. Mnogi momci su prilično zadovoljni ovakvom frizurom, naročito ako im kosa nije u potpunosti seda, već se kroz sede vlasi provlače svetlije i tamnije nijanse.

Gejl predlaže dužu kosu i eventualne stepene kao najbolji način da nosite svoje sede. Za one koji su tek počeli da sede, pažljivo stepenovanje kose može na idealan način uklopiti sive sa tamnijim vlasima, što će doprineti zrelijem izgledu.

Ako vam se dopada„Pirs Brosnan izgled“, uklapajte kosu i garderobu; dobra košulja i sako često su veoma značajniji i privućiće više pažnje od dobre frizure. Dobra frizura je tek pola bitke dobijeno.

pirs-brosman

Kako je najbolje ofabati kosu i kako najbolje negovati sede vlasi?

Ako želite da izvučete najbolje iz svoje sede kose, izaberite dobar balzam koji pospešuje rast kose. Sedim vlasima potrebna je dodatna nega jer ne zadržavaju dobro vlagu.

Ukoliko želite da izbegnete „Silvio Berluskone izgled“ i borite se sa svojom sedom kosom, prihvatite je takvu kakva jeste i naučite kako da je pridružite ostatku kose. Što će svakako biti pametniji i elegantniji potez od farbanja čitave kose u crno, na primer.

kondicioner-za-kosu