Pantalone i prepravke

muske-pantalone

Imajte na umu da sva navedena pravila i saveti važe za bilo koji model pantalona kao i za pantalone koje su u sastavu odela.

  1. Porub

Ukoliko postoji jedna prepravka o kojoj bi svaki muškarac trebalo da razmisli ili mu je već poznata onda je to definitivno porubljivanje pantalona. Ukoliko ste naviknuti na internet kupovinu po porudžbini ili kupujete modele visokog kvaliteta sa vešalice koji su i dalje nesavršeni, velike su šanse da već znate za ovaj proces. Mesto na kome pantalone treba da se presaviju (ili da se ne presaviju) stvar je ličnog izbora. Trenutni trend je nošenje kraćih nogavica nego što je to ranije bio slučaj, gde nogavica jedva seže do cipela bez preloma nogavice.

Da li je vredno novca: uvek.

Suština: porubljivanje pantalona jednostavno je i jeftino a na izgled utiče dosta ili sasvim dovoljno da pokaže da ste se zaista potrudili oko svoje garderobe i da vodite računa o svom izgledu.

Dodatni savet: kupujte pantalone koje na prvi pogled možda i izgledaju predugačko i naknadno ih porubite kako biste bili sigurni da ćete dobiti tačno onakvu dužinu kakvu želite.

pantalone

  1. Struk

Dve stvari koje mogu biti prepravljene na struku pantalona : 1. Pantalone se u struku mogu suziti ili 2.proširiti. Najbitnija stvarkoju treba zapamtiti jeste da je mnogo lakše suziti pantalone nego ih proširiti. Ukoliko pogledate pažljivije unutrašnju stranu pantalona videćete višak materijala oko šava.

Da li je vredno novca: da

Suština: jednostavna prepravka koja donosi jednu od najbitnij stavki – udobnost.

Dodatni savet: veliki broj muškaraca ima atletske noge i šire butine i žali se da ima poteškoća u nalaženju odgovarajućeg modela pantalona. Ukoliko i vi delite isti problem, mali trik koji možete da probate jeste da proširite struk na pantalonama kako bi i nogavice bile proširene pa nakon toga suzite struk do željene veličine.

 muske-pantalone-struk

  1. Uske nogavice

Nisu za svakoga. Širina nogavice treba da bude određena u skladu sa građom tela. Generalno gledano, odelo bi trebalo da izgleda kao da je u proporciji sa svim svojim delovima. Ukoliko ste krupniji tip, veoma uske nogavice možda i nisu najbolji izbor za vas.

Sužena nogavica izgleda jenostavno, bez preloma. Bitno je ne preterari sa sužavanjem i uvek imati na umu udobnost kao imperativ kod svake kupovine i prepravke garderobe.

Sužavanje nogavica nije bezobrazno skupo ali košta više od običnog sužavanja struka jer ponekad može predstavljati izazov i za iskusnog šnajdera.

Da li je vredno novca: zavisi

Suština: nogavice sužavajte samo ukoliko izuzetno vodite računa o svom izgledu i znate šta radite. Jednom kada je nogavica sužena, povratka nema.

  1. Visina struka

Predstavlja razmak između sredine prepona i pojasa. Ova mera razlikuje se od proizvođača do proizvođača. Bez obzira da li volite nizak, srednji ili visoki struk, svoj izbor i ukus ipak treba uskladiti sa građom tela i stilom koji je za vas karakterističan.

Visina struka se može promeniti ali je prepravka zahtevna i podrazumeva dosta posla. Ne radi se o čestoj prepravci poptu sužavanja i popuštanja struka, već o prepravki koja i nije toliko često tražena.

Da li je vredno novca? (ili krojačevog truda i vremena?): ne

Suština:  ukoliko ste nezadovoljni visinom struka na pantalonama, pokušajte da pronađete brend koji pravi modele koji više odgovaraju vašim preferencijama i koji imaju kroj kakav vam pristaje.