Plavo odelo za svaku priliku!

Plavo-odelo-za-svaku-priliku

Mladalačkijeg izgleda od klasičnog crnog odela, plavo odelo može oživeti krojača u vama, uneti dašak svežine u vaš izgled i transformisati tradicionalne i jednostavne siluete. Plavo odelo se u svakom pogledu smatra raznovrsnijem od crnog, a paleta nijansi koje prate plavu boju predstavlja osnovu i za ostale primamljive prolećne i letnje palete boja.

Odelo ledeno plave boje je prema tome vredna spajalica koja može nadmudriti godišnja doba i trendove i kombinovati se bez napora na najrazličitije načine. Zbog svoje popularnosti i raznovrsnosti, postoji mnoštvo načina kako se ovakvo odelo može kombinovati.

Za poslovni izgled ili pak slojevit polu-formalan izgled, budite otvorenog uma kada kombinujete plavo odelo sa drugom garderobom.

Nijanse plave

Trebalo bi napomenuti da pri odabiru prave nijanse plave, tačnije plavog odela, pažnju treba obratiti na boju kože i konstituciju. Takođe, nijansa plave koju odaberete mora biti fokus vašeg izgleda, pa birajte i prema svom ukusu i nameri.

Plava boja koja u sebi sadrži sjaj, ili prelivajuća plava kako je još možemo nazvati, odličan je odabir za dašak modernosti, dok nijanse mornarski plave asociraju na klasičniju varijantu istog odela.  Hladno plava, ni previše tamna ni previše svetla, može biti i najčešće jeste najsigurniji odabir jer vam omogućava veću prilagodljivost i raznovrsnost, odelo možete nositi kako u dnevnim tako i večernjim varijantima. Preporučuje se pažljiv  odabir nijanse kako bi se istakla vaša ličnost i figura.

Neobavezni izgledplavo-odelo

Za manje svečane prilike i prilagodljiviji svakodnevni izgled, izaberite lagani plavi sportki sako nežnije nijanse ili pak nepogrešive mornarsko plave. Ako je opušten a istančan izgled ono za čim tragate, kombinujte odelo sa džemperima od kašmira i jednostavnim majicama sa kragnama ovalnog kroja. Bela će biti pravi odabir za sve nijanse plave, ali takođe možete eksperimentisati sa svetlijim modim detaljima kako biste dodali potpuno drugu dimenziju svom izgledu i postigli opušteniji i ležerniji izgled. Takav izgled zadržaćete ukoliko izaberete  patike, naročito klasičnijih boja kako bi se postigao kontrast sa vašim plavo skrojenim odelom, suptilno a efektno.

 

Poslovni izgled

plavo-musko-odelo

Plavo odelo odlična je alternativa standardno očekivanoj i često monotonoj crnoj, pa se posvetite odabiru jednog plavog koje možete zajedno sa svojim klasičnim odelima uvek kombinovati uz belu košulju i svetlije slim kravate. Mornarski plava biće odličan odabir, ali nemojte se osetiti obeshrabrenim i eksperimentišete i sa svetlijim nijansama plave, koje su već dokazano dobar odabir za poslovni dan.  Kombinujte ga sa tamnim braon cipelama za dašak klasike i ozbiljnosti, i probajte da svojoj kombinaciji dodate smelije tonove kravate poput smaragdno zelene ili crvene. Budite odvažni i ne plašite se da kombinujete različite stilove, šare, teksture i materijale kako biste kroz odevanje izrazili svoju ličnost i posebnost.

Odevna kombinacija – koktel

musko-odelo

Za formalnije okolnosti poput prisustvovanja koktelu ili otvaranju nekog događaja, tamnije plava može biti oživljena džepnom maramicom jarkih boja ili odabirom dobrog kožnog kaiša. Za moderniji izgled, možete izabrati sjajnije nijasne plave, odelo koje će se svakako razlikovati od mnogobrojnih istih ili sličnih odela serijske proizvodnje koja će se sigurno naći svuda oko vas. Bitno je da odelo pristaje kako treba i da je prikladne veličine, a sa bojama budite hrabri i nemojte po svaku cenu izbegavati košulje jarkih boja i dezena, kao ni odela svetlijih nijansi.  Ukoliko odabir padne na plavo odelo sa dezenom ili posebnom šarom, uz takvo odelo najbolje je kombinovati klasičnu belu košulju i suptilnije modne detalje.

Svečano plavo odelo

plavi-sako

Karirano plavo odelo ili odelo mornarskog dizajna svakako će dodati dubinu izgledu, bezvremeno je i zanimljivo. Uvek obratite pažnju na cipele – moraju biti čiste i sveže ispolirane kako bi se na najlakši način ukombinovale sa kaišom i celokupnom odevnom kombinacijom. Dimenzionalne plave nijanse vrlo su tradicionalne i odličan izbor za svečane prilike pa pojačajte utisak odabirom bele košulje i leptir mašne ili slim kravate tradicionalnih boja. Birajte džepne maramice tamnijih nijansi za kontrast kako bi odelo došlo do izražaja i kako biste postigli lični, personalizovan izgled. Imajte na umu da ćete odabirom plavog odela najverovatnije privući pažnju na sebe u gomili, ali da biste postigli pravi utisak vodite računa na stil i kroj kako bi se vaš izgled pamtio. Sakoi sa duplim kopčanjem uvek su dobar izbor i razlikuju se od klasičnih crnih sakoa koji se mahom bez razmišljanja biraju za ovu priliku. Budite avanturisti i ti koji će u prostoriju uneti kreativnost.

Prolećno odevanje

plave-pantalone

Za prefinjen a stilizovan izgled birajte svetlije nijanse sakoa ili bogato plavo odelo kao podloga za raznovrsne modne detalje. Plavi džemper možete kombinovati sa košuljama posebnog dizajna, zanimljivim džepnim maramicama i svetlije plavim kravatama za jedinstven i zanimljiv izgled. Uvek se zabavljajte kada odlazite u kupovinu i težite da uvek osvežite svoj garderober novim odevnim komadima.

Source: The Trend Spotter