Pletene Kravate - tekstura i tradicija

pletene-kravate

Ono što čini pletene kravate posebnim i što ih izdvaja iz gomile, na tih i često podcenjen način, jeste činjenica da nijedna druga kravata ne daje isti izgled ili osećaj. Zahvaljujući prirodnoj teksturi, pletena kravata daje određenu dubinu, naročito kada se nosi sa jednostavnim i jednobojnim košuljama i sakoom.

Prateći tradiciju, pletene kravate uglavnom imaju oštre četvrtaste krajeve i iako se većinom mogu naći modeli takvog kroja, pojedini dizajneri odlučili su se za nešto konvencionalniji dizajn i špicastu završnicu. Italijanski dizajneri bili su među prvima koji su krenuli sa takvim trendom, a kravate zelenih, crvenih i sivih prigušenih nijansi odličan su izbor za svaki dani neformalne događaje.
Kada smo već kod boja, prigušenije nijanse su najpodesnije za pletene kravate, a čak mračne boje poput crne i ugalj crne izgledaju savršeno, naročito u kombinaciji sa jednostavnom belom košuljom. Mnogi smatraju da je pletena kravata, kravata za svako godišnje doba, stoga zaboravite pravilo da ih možete nositi isključivo tokom jesenjeg i zimskog perioda samo zbog toga što su izrađene od vune i kašmira ili neke slične kombinacije materijala.

muske-pletene-kravate

Istina, pletene kravate u boji vina, višnja crvene, zelene i boje slačice zaista izgledaju odlično na jednom zimskom danu, naročito u kombinaciji sa sakoom od tvida; za letnji prefinjen a istovremeno jednostavan izgled probajte kombinaciju pamučnog odela i pletene kravate u nijansama plave i krem boje. Trend poslednjih sezone je upravo kombinovanje ovih kravata uz letnje i prolećne odevne kombinacije.
Usled porasta popularnosti povećala se i ponuda boja i dezena. Nekada, ponuda ove vrste kravata uglavnom je zauzimala sićušno mesto u okviru prodajnih objekata, što više nije slučaj. Danas čine divne kolekcije najrazličitijih boja i dezena, uključujući i modele sa tufnama, prugama, uske i široke modele.

pletena-kravata
Zaboravite pravila, pletene kravate pogodne su za svaku priliku, uključujući i venčanja! I još nešto, pletene kravate su kao stvorene za putovanja – ne gužvaju se. Jednostavno ih urolajte , stavite unutar cipela kako biste sačuvali prostor u koferu i spremni ste da je ponesete u svakom trenutku!